HTML

Tévhitek blogja

A kendőzetlen igazság bosszantó tévhitekről, téveszmékről...

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Friss topikok

Linkblog

HTML

Tévhit #2: A luxus relaxáció netovábbja a pezsgőfürdőzés

2009.08.18. 10:15 :: misbelief

Egy ideig velem is elhitette a világméretű wellness-lobbi, hogy az "itt és most" pillanat megélésének leghatékonyabb elősegítője egy hevesen bugyborékoló pezsgőfürdő/jacuzzi/masszázskád stb. Csak beleereszkedik az ember, két karját kitárva megtámaszkodik, nyakát kicsit hátrahajtja, szemeit lehunyja, és átadja magát a nem mindennapi élménynek. Negatív gondolatai tovaszállnak, izmai ellazulnak, és azt kívánja, bárcsak sosem érne véget ez az érzés.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TÉVHIT! A pezsgőfürdő a wellness ipar legnagyobb átverése. Hétvégéről hétvégére emberek százai indulnak útnak hangzatos nevű szállodák irányába, jóleső izgalommal tekintve az elkövetkező napok elébe. Svédasztalos reggeli és vacsora, fehér köntös bekészítve a szobában, szaunák, napozóágyak, és... és... a hétvége fénypontja: negyedóra ázás a szálloda max. 10-15 főt befogadó, 3 méter átmérőjű pezsgőmedencéjében. Bejutni nem könnyű, de be kell jutni! A jacuzzi sohasem üres, a nap 12 órájában vendégeik tucatjai pályáznak az éppen felszabaduló helyekre, nagyon résen kell lenni!

Na de kérem szépen, megéri?! Sikerült már valakinek úgy istenigazából ellazulnia egy jacuzziban? Egy csúcsra járatott, teljes gőzzel robogó, nagyipari pezsgőmedencében az oldalsó vízsugár szinte lyukat fúr az ember hátába, lezsibbasztja, viszketni kezd tőle; az alulról feltörő gejzírekből az ember szemébe fröccsen a klóros víz; a meleg víz pár percig jól esik, de utána kezd kellemetlenné válni; és legfőképpen: unalmas. Az első pillanatokat jellemző "bejött az élet" életérzés megszűnik, helyébe csalódottság lép...

13 komment

Címkék: wellness pezsgőfürdő jacuzzi

A bejegyzés trackback címe:

https://tevhit.blog.hu/api/trackback/id/tr571317032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IndaMuncher 2009.10.07. 10:57:40

:D erre a blogra vissza fogok járni, egyszer kipróbálom a jacuzzit, hogy tényleg ilyen-e. LOL

vilya 2009.10.12. 10:16:22

Tényleg ilyen, a test 1-1 pontjára irányuló erős vízsugár minden, csak nem kellemes; viszket, fáj, stb. Nem tudom megérteni azokat akik szeretik a beleülős jacuzzit D: (A masszírozós vízsugárnak akkor van értelme, ha az ember tud mozogni előtte, és nem mindig csak ugyanazt a 2 négyzetcentit éri.)

Mercer395 · http://www.minerva-szki.hu/szakkepzesek/gazdasagi-informatikus.php 2009.10.12. 11:56:45

Én még sosem ültem jacuzziban, nem vagyok sikeres ember.

De úgy hallottam, az csak akkor élvezhető, ha egy szőke és egy barna nő ül az ember két oldalán :)

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.10.12. 12:16:09

azért el lehet viselni, de engem jobban szórakoztat a hidegvizes medencében való úszkálás :)

DArchAngel 2009.10.12. 13:11:50

@kazerniel: ott a pont, akkor jó, ha a sugárral tudod magad "masszíroztatni". Több gyógyvizes fürdőben a meleg gyógyvíz olyan helyről folyik a medencébe, hogy alá tudj állni és a nyakad, vállad, derekad masszírozza. Nekem jól esik. A buborékos masszírozást még nem próbáltam, de szeretném. Legfeljebb rájövök én is, hogy marketing az egész, inkább úszni kellett volna.

_Cactus_ · http://gergo.erdi.hu/ 2009.10.13. 15:24:03

Nekem otthon bejön. Így ipari körülmények között biztos nem lehet nyújtja ugyanazt a chillt.

andie 2009.10.15. 09:41:50

Nincs itt valami kavar?
Az erős vízsugár(ral masszíroztatás) meg a laza bugyborékolás két különböző dolog.
Nagyobb pontosságot, mert hiteltelenség lesz a vége! :-)

0123evian (törölt) 2009.10.21. 10:29:54

úgy 2 éve a párom elbattyogott egy barkácsáruházba és vett egy felfújható jacuzzit. olyan mint a milliós, csa kicsiben (párszázezer volt).
- puha, nem nyomja a hátad,
- a vizsugár ereje állitható, vagy kikapcsolható
- annyi fokra füt, amennyire szeretnénk
- kint van az udvaron a csillagok alatt, senki nem nézi, hogy belemászunk meztelenül
- nem áztatja benne egy rakás idegen ember a fenekét...
- arról nem beszélve, hogy szerintem a szexológusoknak ezt receptre kellene felirnia

én nem igazán értem az embereket, vajon az otthoni kádba is beengednének idegeneket? egy jacuzzi olyan kicsi, hogy 2-3 kör után már csak baktériumokkal meg gombákkal van tele, mégis egy csomóan hiszik, hogy ettől milyen királyak. a nőgyógyászoknak, urológusoknak, bőrgyógyászoknak biztosan jó üzlet, mert utána egy csomóan kezelésre szorulnak...

Bender (törölt) 2009.11.04. 11:32:20

És ha jól helyezkedsz még beöntést is kapsz :D

viktor134 2009.11.06. 15:15:06

a használat módja teszi:

eset 1) kolléganővel ketten maradtok, és hetyegtek, csak a pincér hozza rendületlenül a mézest... igazából merevebb leszel, de azért ez igazi wellness. :)

eset 2) adjátok körbe a füvet, és röhögsz azon, hogy ha valamelyik hülye a száraz kezét víz alá rakta (egy körből kimaradsz :) ) ...
itt lazít, és ez is igazi wellness. :)

szemi90 2009.11.10. 16:50:22

Hú de mekkora igazság ez már! Nekem is volt "szerencsém" kipróbálni egy welness-hotel jakuzziját. Hát tényleg 5 percig volt érdekes. Szerencsére egy fillérembe nem került. Azt hiszem inkább egy hidromasszázs gőzkabint fogok venni (majd ha gazdag leszek persze).

GutBesserWasser · http://blog.gutbesserwasser.com 2009.12.21. 19:04:06

Wellnessben még nem, de jacuzziszerűségekben már volt alkalmam megfordulni - és ez a lényeg: a megfordulás lehetősége, hogy tudj masszírozódni. A légbefúvás akkor OK, ha legalább 35..40 fokra előfűtött a levegő, mert különben még a vizet is lehűti, de téged biztos. És az valami elképesztő diszkomfort... (Valamiért az élményfürdők tervezői ezt a tételt nem alkalmazzák. Én egy hűvös októberi napon történő élményfürdőzés során döbbentem rá. :D) A légbefúvásnak van még egy átka: porlasztja a vizet, ami az efféle tömegwellness helyeken frankó hipóködöt eredményez. Mit mondjak, k***a rossz az is.
Szóval tényleg mindenütt szar, de a legkevésbé otthon.

martong 2009.12.22. 16:21:41

Utáltam (utálom) a welnesst. DE voltam Olaszországban egy Spa-ban, fent 1800m magasan, először mentás szauna, buborékfördő, utána úsztam egyet, bementem gőzfürdőbe, onnan ki -5°C-ba, elszívtam egy jó szivart, majd egy gyönyörű ázsiai csaj megmasszírozott (sajnos csak masszírozott), azóta nem utálom annyira a welnesst. Bár tény, hogy ez az egy nap félhavi fizetésembe került a sielésen felül :)
Inkább csak nem tudjuk itthon mi az igazi nyugi ;)
süti beállítások módosítása