HTML

Tévhitek blogja

A kendőzetlen igazság bosszantó tévhitekről, téveszmékről...

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Friss topikok

Linkblog

HTML

Tévhit #17: Nagy autó = kis farok

2009.10.18. 23:54 :: misbelief

Jogi nyilatkozat: jelen poszt spekuláció, kizárólag a logikán alapszik, nem végeztem felmérést uszodák, fitnesz termek stb. parkolójában és öltözőjében, tekintettel arra, hogy kifejezetten taszít és ezért kerülöm az utóbbi helyeken egy szál pöcsben flangáló férfitársaim látványát. Kérem tehát a nagyautós fickókra specializálódott női olvasóimat (nem szégyen!), hogy statisztikákkal támasszák alá, avagy cáfolják meg az alábbi megállapításaimat!

Nos tehát, kiindulópontom az, hogy nagy, drága autója annak van, akinek van rá pénze, vagy lenne rá pénze, ha nem kapott volna a cégétől egyet. A maffiózókat, nagy vagyont öröklőket, lottónyerteseket leszámítva sok pénze annak van, akinek jó állása van, vezető beosztást tölt be. Akármennyire ellenszenves is ez, be kell látni: ahhoz, hogy valaki magasra jusson, bizonyos értelmi szint mellett kell egyfajta egoizmus, exhibicionizmus, hatalomvágy, önbizalom, karizma, vezetői képesség stb. Véleményem szerint az ilyen ember nem azért jár nagy autóval, hogy farokméretét kompenzálja, hanem mert 5 méteres, több tízmilliós járművével felül kíván emelkedni embertársain, illetve ki szeretné vívni csodálatukat. Farokméret tekintetében vélhetően teljesen vegyes a kép, ugyanis a fenti tulajdonságokkal vagy születik vagy nem születik az ember, a mérettel nincsenek összefüggésben, vagy HA mégis, akkor viszont azt diktálná a logika, hogy a nagyobb farok = nagyobb egó, nagyobb önbizalom, nagyobb hatalomérzet = nagyobb esély a magasra jutásra, több pénz, nagy autó. Ez pedig ugyebár ellentmond a címbeli állításnak.

Ezek után hogyan lehet mégiscsak kiszűrni a kisfarkúakat a kis-, közép- és nagyautósok közül? Az alábbi teszt elvégzésével:

Emlékeztetik-e Önt az alábbi képek az elemzett személy autójára?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a) igen – 1 pont

b) nem – 0 pont

Kiértékelés:

0 pont: az elemzett személy nagy valószínűséggel legalább átlagos mérettel rendelkezik.

1 pont: az elemzett személy nagy valószínűséggel átlag alatti méretű nemi szervvel rendelkezik. Téves elképzelése van arról, hogy mi a menő, mi jön be a nőknek, esztétikai érzéke nulla, minden pénzét egy kergetett álomra költi.

15 komment

Címkék: autó farokméret

A bejegyzés trackback címe:

https://tevhit.blog.hu/api/trackback/id/tr61459424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

goolky 2009.10.21. 11:05:06

És ha a fenti tételből indulunk ki, a fordítottjának is igaznak kellene lennie, miszerint kis autó nagy = farok. Ez sem igaz. Nekem kis autóm van................... :-DDDD

Kain6033 2009.10.21. 12:58:05

és vigyük tovább: akinek nincs autója... azzal mi van?

annak nincs? :D nekem nincs autóm :)

alapból az egész hülyeség, hogy autót meg farokméretet egy számításba tesz valaki. farokméret az genetika. vagy nagy lesz, vagy nem, kicsipöcsűek meg megnagyobbíttathatják.

goolky 2009.10.22. 10:35:21

@Kain6033: Nos akkor két kérdés merül fel. Ha gyalog jársz, neked van a legnagyobb, ha metróval, akkor meg a legkisebb... :-D
Igazából a mondás ugyebár nem a farokméretről szól, hanem a valaminek a kompenzálásáról, de mint minden általánosítás, ez is baromság.
De hogy tovább vigyük a gondolatodat, van ugye a hús, és a vérfasz. Utóbbi alapban kicsi, de ki tudja mekkora lesz készenléti állapotban, a hús meg jól mutat alapban, amúgy meg nem nagyon nő tovább. (el sem hiszem, hogy ilyenről értekezek...) :)

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2009.10.29. 21:39:26

Vagy volt pénze arra, hogy kiélje azt a hobbiját (az tényleg TÉVHIT, hogy mindenkinek bélyeggyűjtés a hobbija), hogy autóját valamilyen folrámban különlegessé tegye. Szeretne ilyen formán is felülemelkedni a tobbieken, kilógni a tömegből, kitűnni, villogni, vagizni.
Azaz, a tunning, vagy az tiszta ezüst fényezés, miért is rosszabb, mint a kurvanagy csillogó autó?
Gyakorlatilag saját magadnak mondasz ellent.

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2009.10.30. 17:47:24

@Skulo: Nézd, nekem nincs nagy autóm, de a normális ízléssel rendelkező olvasók azt hiszem egyetértenek velem abban, hogy amíg egy "sima" nagy Volvo/Audi/BMW stb. jól néz ki, addig egy optikai tuningolt bármekkora autó RÖ-HE-LYES!!!!

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2009.10.30. 18:49:14

@misbelief: Azt hiszem egyetértünk abban, hogy izlésről vitatkozni elég meddő dolog. Nem gondolod, hogy meglehetősen szubjektív?
Van akinek ez az autó teszik, van akinek az, van akinek a vékony nők, van akinek a teltebbek, meg van akinek a férfiak, de miért mi döntjük el, hogy melyik a jobb?
Persze tiszteletben tartom a véleményedet, hogy neked nem tetszik, de azt hiszem pontosan ugyanennyi jogom van arra, hogy azt mondjam nekem és még rajtam kívül nem kevés embernek igen. Na, nem mintha az egyik álláspont jobb lenne, mint a másik.

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2009.10.30. 18:51:32

@misbelief: A lényeg szerintem, hogy NEM-TÉV-HIT az, hogy a tunning szép vagy sem, sokkal inkább vélemény, izlés kérdése. Azért érzed a különbséget, nem?

Többiek? Megvan a lényeg, ugye nem kell még egyszer elamgyarázni, hogy a poszthoz írtam véleményt és nem személyeskedtem?

tarsitius 2009.11.06. 14:58:22

Szerintem igenis lehet bizonyos összefüggés (ha nem is feltétlenül kocsiügyben). Azokat az embereket, akiknek van valamilyen hátrányuk a többi emberrel szemben, egy bizonyítási kényszer vezérli. Ilyenek pl. az alacsony emberek (lásd Napóleon). Azt érzik (pedig valószínűleg nincs így), hogy őket lenézik. Mindenáron be akarják bizonyítani a többi embernek, hogy ők is érnek annyit, mint bárki. Természetesen bennük is van/lehet pl. vezetői képesség, ambíció, csak ők ezt a kisebbrendűségi komplexusuk kompenzálására használják. Ettől még lehet az embernek kis kocsija is meg nagy is. Nekem azért van nagy autóm, mert egyrészt amikor sürgősen vennem kellett, ez adódott (egy kollégám adta el), másrészt én csak nagy autóban érzem magam biztonságban (láttam már Kispolskit összeroppanva elölről-hátulról két nagy kocsi között.

pudliho 2009.11.06. 22:03:03

kis ember ált. nagy autóval jár (komplexus ? :-S )

kreativkid · http://www.kreativkid.hu 2009.11.24. 14:10:52

Teljesen igaz. Mazda 5 - és farkam az egyáltalán nincs. :-)

GutBesserWasser · http://blog.gutbesserwasser.com 2009.12.21. 17:23:13

Most mit mutogatod a verdáimat te köcsög, he? Azért, mert 3cm a farkam, és kókad, mert leálltam a szteroidokkal, most baszogatni kell itten az internet nyilvánossága előtt? Van annyi pénzem, hogy olyan csajaim vannak, akiket te meg sem nézhetsz közelről, kicsicsíra!

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

lr 2010.02.16. 14:04:15

Statisztikailag a farkak többsége kisebb az átlagnál.
(Forrás: Wikipedia)

Coyote82 2010.04.13. 09:09:11

errol mit gondoltok?
www.edmunds.com/media/longterms/toyota.celica/10-01.celica.ltupict.500.jpg

Ez nem tuningolt, alap verzio, megis alapbol feltuno. Nos, ha nekem ilyen van akkor kicsi a pocsom? Ellenorzeskepp majd bescannelem nektek a pocsomet is :-)

De most komolyan, velemenyek? Kis farokra utal, vagy sem?

Amugy a poszttal egyetertek, egy egoista baromallat vagyok, de ennek megfeleloen magas beosztasban dolgozom egy jol meno cegnel. Valoban, az autom inkabb statuszszimbolum, meghalnek egy Swiftben.

2010.04.14. 17:50:38

@Coyote82: jó autó ez, csak túl fiatal ;)

egy első generációs Celicáért egy két centiről is lemondanék...

Coyote82 2010.04.14. 18:32:07

@Gibbons: némmá, a legóember :-)
az elso gen celica nekem is durván bejovos, de nem hiszem, hogy van belole Magyarorszagon...
süti beállítások módosítása