HTML

Tévhitek blogja

A kendőzetlen igazság bosszantó tévhitekről, téveszmékről...

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Friss topikok

Linkblog

HTML

Tévhit #51: Férfiként szoláriumba járni gáz

2010.02.15. 10:20 :: misbelief

Ha valaki esetleg nem látta, tegnap este 22:00-kor Szily Nórával beszélgettem a Reflektor tévén, ahol őszintén vallottam a blogolás nehézségeiről, árnyoldalairól. Arról, ami a csillogás mögött van… Könnyeimmel küszködve azt is bevallottam, az 50. TÉVHIT után megfordult a fejemben a visszavonulás gondolata, de aztán a közönség iránti szeretetem felülkerekedett! Itt vagyok hát újra, és megyünk tovább!

Öreg rókaként megtapasztaltam, hogy sokan csak a posztok címét vagy maximum az első 1-2 bekezdést olvassák el, és máris hozzászólnak. Miattuk nagyon gyorsan leszögezném: amikor a szolárium mellett szólok, természetesen mértékletes használatra gondolok, nem azt a röhejes sárgás-vöröses-barnás színt vagy a bőrrákot tartom elérendő célnak!

Nos, az idei tél kimondottan hosszúra nyúlik, és a depressziós lakosság zöme hullafehér arccal kerülgeti a többhetes hókupacokat. Azt nem tudom, hogy a mindenki által ismert „egészséges barnaság” kifejezésnek van-e tudományos alapja, mármint ami az egészséget illeti, de abban mindenesetre megegyezhetünk, hogy egy kis szín mindenkinek – nőknek, férfiaknak egyaránt – jól áll. Akinek nincs olyan szerencséje, hogy egy alpesi síparadicsomban vagy Thaiföldön kapjon színt, annak jelenthet kissé szánalmas alternatívát egy szolárium szalon. A nők körében a szoláriumozás teljesen elfogadott tevékenység, azonban a férfiak esetében ez az egyik legnagyobb tabu, de talán még a hagyományos napozás is az (ennek fordítottja a szarás).

Való igaz, a férfi szépségápolás mint olyan elég buzisan hangzik, na de ne áltassuk már magunkat - a borotválkozás, a fodrászhoz járás, a normális öltözködés, sőt a konditerembe járás mind-mind ugyanúgy ide tartozik, mint a napozás/szoláriumozás. Természetesen nem a legférfiasabb tevékenység 10 percig meztelenül feküdni lilán világító neoncsövek alatt (egyébként ennél eggyel jobb az álló szolárium), na de valószínűleg Winkler Robiból is kiábrándulnának a nők, ha látnák a hajfehérítés folyamatát, vagy Brad Pittből, amikor gyantáztatja a mellkasát.

Nyilván nem muszáj nagy dobra verni, hogy heti egyszer beugrunk valahova egyet szoláriumozni, és ha betartjuk a már említett mértékletességet, környezetünk nem fog rájönni titkos tevékenységünkre, egyszerűen csak jobb színünk lesz.

Remélem, nem nyúlja le cikkemet az FHM!

UPDATE: A témától függetlenül a BtheBest blogtól teljes mértékben elhatárolódom!

50 komment

Címkék: tél szolárium napozás

A bejegyzés trackback címe:

https://tevhit.blog.hu/api/trackback/id/tr981759484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.02.15. 10:54:50

mindenképpen örülök, hogy visszatért a biztos anyagi felemelkedést és egyben instant hírnevet generáló hazai blogszcénába, ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy a kollégáim elég furcsán néztek rám, amint a monitoromra pillantva egy anyaszült meztelen fiatalember fotóját pillantották meg

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.02.15. 14:17:28

@Gibbons: Nekem sem öröm, de sajnos a poszt témája ezt a képet kívánta meg.
Persze Okkerboy-t is betehettem volna:
subba.blog.hu/2007/01/08/a_het_kepe_okkerboy

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.02.15. 18:08:51

Pedig akkor is buzis dolog. Ahogy buzis a férfiaknál az is, ha nem szarják le az öltözködést a praktikus célokon túl. Ezek tipikusan női dolgok, megjegyzem a szoláriumot normális nők is kerülik. Mellesleg semmivel nem szebb a barna bőr, mint a fehér.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.02.15. 18:11:25

Nyaralni pedig értelmes emberek nem abból a célból mennek, hogy lebarnuljanak. Bírom mikor a sok birka a tóparton/tengerparton egész nap kint sütteti a hasát, a vízbe még véletlenül sem megy...

Marcellus_Magnus 2010.02.16. 09:56:30

Tévhit: Férfiként szoláriumba járni gáz.
Valóság: Szoláriumba járni gáz, pont.

Asidotus 2010.02.16. 11:45:47

Én olyat olvastam, hogy a napozás (és így valamennyire a szolárium is) során D vitamint termel a szervezet, ami meg igen fontos cucc, többek között a ráktól is véd (bár olvastam olyat is, miszerint ez még nincs bizonyítva, de cáfolással még nem találkoztam).
Mindazonáltal, én sem járnék szoláriumba, ott van kint a Nap. Ja, lehet, hogy azért télen sokszor fel kell mászni egy 7-800 méternél magasabb hegyre. Kékestetőn, a Bükk-fennsíkon télen sokkal (tényleg sokkal) többet süt a Nap, mint az ország túlnyomó többségét kitevő alacsonyabb részeken.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.02.16. 15:42:53

@Nűnű:
Tegnapelőtt sütött a nap és mindent hó borított, ami ugyebár visszaveri, na ha valakinek az arcszínével van baja, akkor ilyenkor kimegy sétálni, és nem lesz probléma.

D vitaminra valóban szükség van, de őszintén, se a szolárium, se nyáron az agyon napozás nem erről szól már.

közlekedő edény 2010.02.16. 22:41:09

Tőlem mehetnek a férfiak szolikába. Lányokból meg eleve a fehéret kedvelem jobban, aki jár, az nekem nem nagyon vonzó. És mindig látni ki szoliban, ki természetéből fakadóan kapta a színét, előbbihez fura dolgok tudnak társulni...

[c] 2010.02.17. 00:41:06

@Zabalint: "Mellesleg semmivel nem szebb a barna bőr, mint a fehér."
Szerinted. Sokak szerint szebb, mert a fehér minden apró hibára felhívja a figyelmet (és most ne hatalmas bibircsókra meg vöröslő hajszálerekre gondolj).
Az a gond, hogy a szolárium szó hallatán mindenkinek feketére aszalt, ostoba arcú libák jelennek meg lelki szemei előtt, holott szoláriumozni is lehet mértékkel, éppen csak enyhe, de egészséges barnaságot elérve.

CernaGeza 2010.02.17. 17:14:57

@lúzer_:

A szolárium jó hírét ugyanaz a "kultúrkör" járatta le mint a mercedes-bmw-audi" triumvirátusét. Ez ma Magyarországon egyértelműen jellemhiba.

..De ez nem is csoda: A szolis csajok 99 százaléka ronda kacsacsőrű emlős, akinek az értelmi szintje a moszat és a zuhanyrózsa között félúton foglal helyet.

A szoláriumos férfiak pedig.. Nos ez külön bejegyzést érdelmelne.

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.02.17. 18:59:06

@CernaGeza: Egyetértek, ahogy az övtáskáét is ők járatták le! :)
Na de ettől még az említett autómárkák jók, a szolárium pedig ésszel használva egy praktikus műszaki cikk.

Továbbá: nyilván nem a panelek aljában lévő "Vivi Solárium"-ba érdemes ellátogatni, vannak civilizáltabb helyek wellness centerekben, szállodákban stb.

És aki amiatt buzinak érzi magát, hogy egy fokkal többet foglalkozik a külsejével, az látens buzi is! ;)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.02.17. 20:17:05

@lúzer_:
Ja, többnyire a nők hiszik azt, hogy a férfiaknak a barnább bőr jön be, de én a környezetemben semmi ilyen tendenciát nem tapasztalok. Amúgy egy szép nő lebarnulva és falfehéren is szép.

@CernaGeza:
Nem a kultúrkör járatta le én még csak nem is ismerek szolisokat, sőt nem is érdekel. Egyszerűen taszít a dolog és ezzel nem vagyok egyedül.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.02.17. 20:42:17

@misbelief:

Ha egy férfi annyit foglalkozik a külsejével mint egy átlag nő, akkor az már önmagában azt jelenti, hogy látens buzi. A következő az, hogy nem gáz ha a férfi sminkeli magát? A férfi genetikailag nem arra van kódolva hogy a szabadidejét a kinézete ápolására fordítja. Persze például a testépítés az férfiasnak tűnik, de az is csak ugyanilyen jellegű dolog, az izom lehet férfias, de csak akkor ha célt szolgál, mert pl. valaki sportol valamit és ahhoz kell az izomzat, de a testépítés nem sport, hanem a szépségverseny egy extrém formája.

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.02.17. 21:16:58

@Zabalint: Nagyon érdekes irányba megyünk! Emlékszel még esetleg erre a szösszenetre?

tevhit.blog.hu/2009/08/28/tevhit_6_egyenisegek_vs_tucatemberek

Nos tehát, ha már a kinézettel való foglalkozás idejét összefüggésbe hoztad a buzisággal, akkor az "egyéni" stílusuk fenntartásán non-stop fáradozó alternatív, rocker, raszta, punk ésatöbbi arcok jóval buzibbak, mint a heti 1-2x 10 percet szoláriumozó, testüket edző, átlagosan ápolt férfiemberek. Ráadásul az időráfordításon túl van még egy tényező: az egyéniségek állítólag "maguknak" akarnak megfelelni, míg a második csoport valszeg inkább a nőknek akar jobban bejönni.
Tehát akkor? :)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.02.17. 22:15:05

@misbelief:
Kevered a szezont a fazonnal. Én arról beszélek, mikor egy férfi túlzásba viszi a saját kinézetével való törődést. Amikor egy rocker magára húzza a zenekaros pólót, aminek a megvásárlásával annyi időt töltött, hogy bement egy ilyen profilú boltba, és kérte a méretében az XY zenekarosat, az összehasonlíthatatlan a szoláriumba járó, napi szinten gyúró, de mást nem sportoló, egész testét szőrtelenítő, ruhaboltban órákat eltöltő, akár magát sminkelő "férfival".

Nyilván ha egy rocker vagy egy punk buli előtt órákat tölt a frizurája rendbeszedésével, az már ugyanúgy buzis. De a divatból rocker vagy divatból punk kategóriába már nem menjünk bele.

A lényeg, hogy a mértéken van a hangsúly, de nem a szolárium mértékén, hanem a szolárium ebbe már nem fér bele.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.02.18. 07:40:33

Remélem azt nem mondod komolyan, hogy az a férfi aki naponta órákat tölt a külsejével, az a csajozás miatt teszi. Akkor ilyen alapon akinek már felesége van, és hűséges, az abbahagyná. A nők sem azért szépítkeznek, hogy bepasizzanak, ha így lenne, akkor az összes sminkelt feleség csalná a férjét. Vegyük már észre, hogy a nők egyik alapvető tulajdonsága a hiúság, ez szinte minden nőben benne van, még a rondákban is. Na, ez a tulajdonság kissé buzis férfiban, nem gondolod?

Mellesleg nem tudom észrevetted-e, de a nők szépítkezésében is vannak dolgok amik elsősorban nem a férfiaknak, hanem a barátnőiknek szólnak. Bizonyíték erre, hogy ha beleszólsz, az lesz a válasz, hogy "nem értesz hozzá", márpedig ha a férfiaknak csinálnák, akkor a férfiaknak kellene értenie hozzá, nem a barátnőiknek. Ja, és hány férfi szereti például a túlsminkelt női arcot?

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.02.18. 09:12:20

@Zabalint: "Remélem azt nem mondod komolyan, hogy az a férfi aki naponta órákat tölt a külsejével, az a csajozás miatt teszi."

Aki naponta órákat, az tényleg buzi, bár lehet, hogy csak nárcisztikus. Na de ki beszélt erről? Van, aki tetováló szalonban tölt órákat és van, aki szoláriumozik 10 percet.

Nem tudom, hogy kit mi motivál, de az biztos, hogy az emberek 90%-ának (nőknek és férfiaknak) fontos a kifelé mutatott kép, hogy ki mit gondol róla stb. Ez tök független attól, hogy boldog házasságban él az illető, vagy éppen "vadászik".

A te logikád alapján a legférfiasabb kört a dagadt, falfehér, izzadtságszagú, zsíros hajú, sztk szemüveges, nejloninges rendszergazdák alkotják. Nőzési statisztikáik nem ezt támasztják alá.

random guy 2010.02.18. 11:20:20

Sokan félreértik és eltúlozzák ezt a blogbejegyzést.. Nem arról van szó, hogy ha valaki szénné égeti magát a szoliban akkor az nem gáz. Szimplán csak annyiról, hogy egy kis színnel nincs semmi baj.

Amúgy meg,
"Ja, többnyire a nők hiszik azt, hogy a férfiaknak a barnább bőr jön be, de én a környezetemben semmi ilyen tendenciát nem tapasztalok. Amúgy egy szép nő lebarnulva és falfehéren is szép."

Hát lehet hogy van akinek nem áll rosszul ha falfehér, de szerintem azért igenis előny, ha van a lánynak egy kis színe (megint mondom, nem a szétégett szolibőr, ami tényleg gáz). Magazinokban sem látni falfehér bikinis lányokat, ez vajon véletlen? ;D
Nyílván attól még lehet valaki szép, hogy falfehér, csak egy kis "színnel" még szebb. Most ezt adhatja a valódi napsütés, de ha szoli, az se hiszem hogy baj.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.02.18. 12:56:19

@misbelief:
"A te logikád alapján a legférfiasabb kört a dagadt, falfehér, izzadtságszagú, zsíros hajú, sztk szemüveges, nejloninges rendszergazdák alkotják. Nőzési statisztikáik nem ezt támasztják alá."

Nagyon félreérted a dolgot. Az én logikám alapján aki férfias a sportol(feltéve hogy akar), ezért nem valószínű, hogy dagadt lenne, csak a sportolást nem hiúságból csinálja, nem nézegeti a tükröt, hanem szórakozásból és egészség megőrzés céljából sportol, és olyan sportot űz amit szeret csinálni. A nők és a buzis férfiak azok akik alakformálás céljából állnak neki fitnesselni vagy kondizni, semmi egyéb más célból.

Hogy jobban megértsd, én sem akarok elhízni, de nem érdekel hogy itt vagy ott több izom kellene, amott meg van egy kis túlsúly, stb.

Aztán megint más kérdés az alapvető higiénia, ez megint nem tartozik abba a körbe mint a szolárium és az ilyen-olyan márkás ruhák beszerzése. Valahol van egy határ ami nem fix, és néha eltolódhat, hogy mi tartozik még az alapvető higiéniába, mi nem, mi az ami már túlzás, ezért buzis, ha férfi csinálja.

Na ilyen értelemben érdekli az emberek 90%-át a külsejük, alapvető szinten, de a többségük nem viszi túlzásba. Nyilván a nőknél erre még ráépül a szépnek kinézni akarás, ebbe tartozhat a smink, az alakformálás, a szolárium, meg hasonlók. Na az a buzis, ha egy férfi is ezt csinálja.

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.02.18. 14:08:41

@Zabalint: Olyan, mintha magamat védeném, pedig én tisztán az általad említett határvonal alatt vagyok (de csak akaratgyengeség miatt!), DE tisztázzunk valamit:

Ha valaki 100%-ban biztos benne, nincs is kétsége, hogy a nőkhöz és csakis hozzájuk vonzódik (azaz ezt a kérdést nyilván fel sem teszi magának), az nem aggódik azon, hogy valamely tevékenysége kicsit vagy nagyon túl megy-e azon a bizonyos határon, ha amúgy neki jól esik, illetve ha pl. abban a TÉVHIT-ben él, hogy az agyongyúrt, agyonbarnított test tetszik a nőknek. Max a sztereotípiák miatt nem veri nagy dobra a dolgot.

Jó lenne, ha valaki mellém állna, látom ám az Admin felületen, hogy napi több millióan itt ólálkodnak, ezt köszönöm, de tessék már kommentálni! ;)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.02.18. 14:29:37

@misbelief:
Ha valaki nőiesen viselkedik, márpedig a szépítkezés az nőies, akkor az nőies. Lehet, hogy a nőkhöz vonzódik, mivel akár egy nőies nő is vonzódhatna nőkhöz, akár el is hiszem, de erre akkor is a "buzis" kifejezést használom, mert egy olyan sztereotípiát alakítanak, amely alapvetően a homoszexuális férfiak egy részére igaz. Természetesen vannak "nem buzis" homoszexuális férfiak is.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.02.18. 14:32:54

A másik meg az, hogy ezt te úgy képzeled, hogy azok a férfiak akik nem foglalkoznak ilyen dolgokkal mint szolárium, öltözködés, alakformálás, azért nem teszik, mert lusták, vagy azért nem mert félnek hogy buzinak nézik őket. Lehet vannak ilyenek is, engem egyszerűen ezek a dolgok nem motiválnak és ezért lepődök meg azokon akiket igen, ezért divatra vagy nőies belsőre tudok gondolni náluk.

Normenmen 2010.02.18. 15:32:55

szerintem a szoli gáz...

[c] 2010.02.18. 20:36:42

@Zabalint: Nézd, én annyira fehér vagyok, hogy nem egyszer megkérdezték már tőlem, hogy beteg vagyok-e. (Nem vagyok vashiányos.)
Ez nem éppen dicséret.
Szerencsére nem rózsaszínes, hanem sárgás az alapszínem, ebből következően tudok barnulni, nem égek le.
Ha van egy kis egészséges színem, jóval több pozitív visszajelzést kapok.

[c] 2010.02.18. 20:40:24

@Zabalint: "A férfi genetikailag nem arra van kódolva hogy a szabadidejét a kinézete ápolására fordítja."

Elég baj, ha valaki "a" szabadidejét a kinézete ápolására fordítja.
De abban, hogy _valamennyi_ időt és energiát fordít rá, nincs semmi rossz.

Pl., egy pattanásos arcú nemhogy buzis, hanem éppen hogy vonzóbb, férfiasabb lesz attól, ha bizonyos időközönként kezelteti a ragyáit.

Ad a külsejére <> minden szabad percét a tükör előtt tölti.

[c] 2010.02.18. 20:43:13

@Zabalint: Oké, szerinted a szolárium szépítkezés - ergo nem férfias -, szerintem pedig nem az.
Ezen nem veszünk össze, ízlés dolga.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.02.18. 21:13:29

@lúzer_:
Megértettem az álláspontodat, szerintem máshová gondoljuk a határokat, egyszerűen erről van szó, nálad a szolárium még belefér, szerintem meg nem, ennyi.

2010.02.20. 21:01:55

Misbilief:
Hagyd abba a szolit, ne igazold a látens buzit magadban :-)

Szolizni nagyon gáz. Nőként is, férfiként pedig szerintem szánalmas.

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.02.21. 12:55:35

@Teddyke: Hadd ne kezdjem el előlről, amit Zabalintnak már fentebb leírtam. Lényeg, a lényeg:

1. Bármennyire is SZERETNÉD, sem a nagy autó-tulajdonosoknak (lásd az erről szóló korábbi posztot), sem az izmos embereknek nem feltétlenül kicsi pöcse, a néha szoláriumozó/napozó, testüket edző férfiak pedig nem feltétlenül buzik - akik ezt hiszik, azok nagy valószínűséggel saját lúzerségüket próbálják enyhíteni ezzel a tudattal.

2. Menj el egyszer titokban egy szoláriumba! Próbáld ki! Ha közben buzinak érzed magad, akkor az is vagy. Ami nem baj, légy boldog, vállad fel!
Viszont ha nem éreztél közben semmi ilyet, gyere vissza ide és írj be egy helyreigazítást!

blueeyed333 2010.02.21. 14:01:17

@Zabalint:

"Ahogy buzis a férfiaknál az is, ha nem szarják le az öltözködést a praktikus célokon túl."

szerintem az a látens buzi aki mindenbe a buziságot látja, és ettől ennyire elhatárolódik mint te...

_igényesség_ keress rá

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.02.21. 21:28:47

@green-eyed:
Az öltözködéssel a nők foglalkoznak, ez alapvető dolog, aki heteroszexuális férfi azt nem érdekli, és nem azért mert buzis, hanem eleve nem érdekli. Ott kezdődnek a problémák, amiért engem felháborít ez a mentalitás, hogy ez az egész kezd normává válni, amiket korábban csak meleg férfiak csináltak, és nekem nagyon nagy szenvedés lenne beállni a sorba. Nem is fogok, de biztos sokan beállnak, innentől kezdve már nem is buzis látszólag az egész, de aki örömmel teszi ezeket, az biztosan nem heteroszexuális.

De amúgy biztos igazad van, nekem biztosan nem azért nehéz rávennem magamat hogy menjek el egy ruhaboltba, meg biztos azért érzem ilyen helyen rosszul magamat, mert igazából szeretnék oda járni naponta, csak bemagyarázom magamnak, hogy buzis dolog, igazából belül élvezem az egészet...

@misbelief:
"akik ezt hiszik, azok nagy valószínűséggel saját lúzerségüket próbálják enyhíteni ezzel a tudattal."

Ezt vesd össze green-eyed hozzászólásával. Az a baj veletek, hogy ha valakinek más a véleménye mint nektek, máris bele próbáltok magyarázni valami személyiségből eredő baromságot, ahelyett, hogy magával a véleménnyel foglalkoznátok. Én anno mikor index fórumon írogattam minden témában, nácitól elkezdve a kommunistán át a zsidón és a cigányon keresztül minden voltam, attól függően hogy éppen kinek a véleményével ütköztem. De tudod mit, nekiállok hasonlóan érvelni, mint ti:

Neked szükséged van elmenned a szoláriumba ahhoz, hogy bizonyítsd, hogy hetero vagy? :-)

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.02.21. 22:40:50

@Zabalint: Én ráérek, bár a többiek szerintem már unják...

Te azt mondod: aki foglalkozik az öltözködéssel (pl. nem mackónadrágban éli le az életét?), esetleg testet edz, szoláriumba jár, az mind buzi. Még akkor is, ha pl. ezzel a csajozási esélyeit akarja növelni.

Mi azt mondjuk: aki ezt gondolja (1. sz. Csoport), az vagy látens buzi (fél, hogy ha magával foglalkozik, másnap már nem a puncit fogja szeretni?), vagy irigy/kisebbrendűségi érzése van.

Viszont asszem azt egy szóval nem mondtuk, hogy önmagában az, hogy valaki leszarja az öltözködést, a testalkatát, vagy nem érdekli a színe, az buzi (2. sz. Csoport).

Szerintem lassan kezdj el érvelni, hogy te miért nem az 1. sz. Csoportba tartozol! ;)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.02.21. 23:32:21

@misbelief:
"Te azt mondod: aki foglalkozik az öltözködéssel (pl. nem mackónadrágban éli le az életét?), esetleg testet edz, szoláriumba jár, az mind buzi. Még akkor is, ha pl. ezzel a csajozási esélyeit akarja növelni."

Én azt mondom hogy buzis. Érted a különbséget aközött amit állítasz, hogy állítok, meg aközött, amit valóban állítok?

Akkor folytatom a te stílusodban. Te akkor a következő csoportokba tartozhatsz:

1. Látens buzi vagy, aki szoláriumba jár, és a ruhaboltokban válogat, keresi a márkás, jól kinéző, stb., és közben próbálod megmagyarázni, hogy csak a csajozásért teszed, esetleg alibi nőid is szoktak néha lenni ennek alátámasztására. Azért írtad ezt a cikket is, mert megsértődsz, hogy az átlagos heteroszexuális férfiak buzisnak tartják a szokásaidat, azért sért ez nagyon, mert belül érzed hogy igazuk van.

2. Nem vagy ilyen, de az ilyen férfi az eseted, azért véded őket.

3. Egyszerűen csak provokációnak írtad ezt a cikket, hogy kifigurázd a mai "metroszexuális" valóságot, de igazából nem gondolod komolyan.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.02.21. 23:44:12

Persze lehetne értelmesen is vitatkozni a témáról, nem én vittem a személyeskedés felé.

Egyébként az érvelésed helyes lenne, akkor egyszerűen te sem foglalkoztál volna azzal, hogy buzisnak nevezem a külsejükkel túl sokat foglalkozó férfiakat, mert se neked, se más hozzászólóknak nincs problémája a szexuális orientációjukkal, vagyis ha lebuzizom őket sem háborodnak fel.

Mellesleg középiskolában volt egy osztálytársam, akit egyszer buzinak neveztem, mert erősen metroszexuális dolgai voltak, erre hozzámvágta a padot. Akkor ha ő tisztában volt vele, hogy ő nem buzi, miért reagált agresszíven? Amúgy az ő érvelése is vicces volt, hogy "már nem a középkorban élünk". Na én valahogy nem úgy képzelem a fejlődést, hogy egyre felszínesebbé válnak az emberek, hanem úgy hogy egyre több technikai vívmány születik, amelyek a hétköznapjaink részévé válnak, és még az inkvizíció sem üldözi ezeket a dolgokat, a lábát borotválni az középkorban is lett volna lehetősége a férfiaknak, ez nem fejlődés, ez legfeljebb változás. Aki kicsit is túllát ezeken a dolgokon, az simán el tudja képzelni, hogy lehet hogy 100 év múlva meg éppen ellenkező trendek lesznek, mert ez független a fejlődéstől.

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.02.22. 13:29:09

Azt hittem, hogy ha a "Zabalint" nevű másodnickem segítségével vitatkozom magammal, akkor más is bekapcsolódik a heves vitába, de nem...

2010.02.22. 15:42:51

misbelief, szerintem néha nem érted a vélemény, a tévhit és a tények közötti különbséget.

Szerinted tévhit, hogy szolizni gáz. Nos nem, ez nem tévhit, hanem ez egy vélemény. Ez az én véleményem.

Segítek egy ténnyel: nincs olyan, hogy egészséges barnaság. Csak olyan van, hogy valakinek tetszik a barnaság. A tény az az, hogy a barnult bőr már roncsolódott bőr, függetlenül attól, hogy szoliban, vagy a napon szerezted a barnaságot. Ezek az orvosi tények.

Végül egy tévhit: sötétben olvasás rontja a szemet.

Úgyhogy itt egy vélemény ismét: szerintem férfiként szoliba járni gáz, sőt nekem kicsit feminin. Lassan már sminkelünk is mi, mert az olyan igényes!
Egyébként járjál nyugodtan szoliba, mert azt hiszed nem gáz. Lesz egy "igényes" 10% aki azt fogja mondani, hogy húúú, ez a srác ad magára. A maradék 90% "igénytelen" meg majd buzinak tart.
Döntsd el, melyik oldal véleményére adsz!

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.02.22. 18:55:34

@Teddyke:
Szerintem ezt a tévhit dolgot nem kell annyira komolyan venni, nem tévhitekről ír, hanem a véleményét írja le a blogban, a tévhit csak egy hatásvadász kifejezés itt, nem több.

Amúgy Nyugat-Európában már a 30 körüli férfiak fele sminkeli magát, szerintem ez az ami nagyon gáz a szolárium mellett. De mint minden hülyeségnek, ennek is vége lesz egyszer...

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.02.22. 21:20:18

@Teddyke: (Nem kaptad meg az e-mailemet, hogy ebben a témában már nem fizetek több provokáló-kommentért?)

2010.02.23. 07:31:24

Nem provokállak. Reagálok a posztodra.
Nem is néztem, hogy a korábbi kommentekért bejöttek-e már az utalások :-)

Rebelde 2010.02.23. 17:20:11

jesszus, szóval ha egy pasi szoláriumba jár az buzi lesz ha törik, ha szakad:)

látom korlátoltságból pár embernek jelese volt az iskolában:)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.02.23. 23:52:58

@Rebelde:
Nem, de ha buzi akkor nagy valószínűséggel jár szoláriumba, ha valaki csak divatból elmegy szoláriumba még nem lesz buzi, de attól még ez buzis szokás.

Asidotus 2010.02.27. 17:14:04

Azért szerintem a szolizást és sminkelést ne keverjük már össze a testépítéssel.
Testépítés alatt a hobbi testépítést értem, amikor valaki lejár a terembe vasakat emelgetni, emellett odafigyel a kajájára, mindezt a szabadidő olyatán eltöltése okán, hogy még egészségesebben jöjjön ki belőle. Szolizás és sminkelés évezredes női elfoglaltság, hogy tetszenek a férfiaknak, ezért buzizzuk le a metroszexuális férfiakat is. Aki olyat csinál, amit a férfiaknak való tetszés miatt csinálnak homo sapiensek, azok vagy nők vagy buzik, függetlenül a szexpartnerük nemétől. Olyan ez, hogy ha valakit rajta kapunk, hogy Slayert hallgat, akkor rockernek feltételezzük, ha vízparton pecabot mögött látjuk, akkor meg horgásznak.
Ellenben a gyúrás más. Attól függetlenül, hogy NŐK is járnak konditerembe, és ugyanúgy súlyzóznak, mint én, attól ők még nem lesznek leszbikusok, mert lehet, hogy pont a srácok miatt járnak oda.
A legfőbb különbség persze az, hogy egy szolizó, sminkelő férfit le lehet buzizni, egy testépítőt meg nem mersz, mert jól orrba ver. Sminkelni, szoláriumba járni minden nő tud, mázsás vasakat emelni meg még a férfiak egy része sem.
(Meg egyébként is, mivel utáljuk a cigányokat, miért akarunk úgy kinézni, mint ők?)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.02.28. 23:50:54

@Nűnű:
"A legfőbb különbség persze az, hogy egy szolizó, sminkelő férfit le lehet buzizni, egy testépítőt meg nem mersz, mert jól orrba ver."

Ez az egyetlen lényeges különbség. Amúgy ugyanolyan jellegű, mint a nőknél a sminkelés meg a szolárium. Viszont a sportolás az egészen más, mikor a cél maga a sport és nem pedig hogy jól mutasson az izomzat.

Jó, én nem azt mondom hogy pontosan egy kategória a kondizás, mint a smink vagy a szolárium, sőt bizonyos mértékig teljesen rendben van, akinek nincsen máshogy ideje mozogni, de egészséges akar lenni, odáig jó dolog. De mikor csak azért gyúr és mindenféle táplálékkiegészítőt csak azért szed valaki, hogy jól nézzen ki rajta az izom, az már igencsak hasonlít a szoláriumhoz, főleg mert mindkettő alapvetően a hiúságból indul ki, ami normális esetben jóval kevesebb van egy férfiban, mint egy nőben. Megint másik kategória, amikor valaki azért gyúr, hogy elmondhassa, hogy mekkora súlyt tud megemelni, na azt súlyemelés sportnak hívják, és megint nem egy kategória az előzőekkel.

Intizar 2010.03.11. 00:35:15

Nekem is az a véleményem (nem hitem, az inkább római katolikus, ha már muszáj megnevezni, és nem tév), hogy ciki (az én időmben még így mondták a gázt) férfinak szoláriumba járni. Egyszerűen nem bírom komolyan venni azt a férfit, aki tisztálkodáson túl jelentős időt áldoz a külsejére. Mondom, vélemény. Csak annak számít, aki éppen az én szememben óhajtana férfinak látszani.

Sierpe (törölt) 2010.03.31. 09:29:30

talán nem gáz, de felesleges
a nők meg ne vigyék túlzásba

isti.kovacs 2010.05.23. 18:47:12

Én nemtudom sztem ez marhasok ostobaság amit itt osszehordtok. Szerintem ha vki lemond vkit azzal csak irigységét mutatja ki.
17éves vagyok szolizok, gyúrok mégse vagyok buzi errol 100%-osan biztos vagyok.
1 éve vagyok együtt csajommal es igenjol megvagyunk szexualis téren is és tudom, hogy ha jól nézek ki jobban teccem neki és jobban fel is izgatja. Nem azért csinálom ezt mert másoknak szeretnék tecceni csak hogy még midnig ugy nézzen rám mint amikor megismert ésmég midnig minden ugyanolyan jó legyen minden téren. Amugy meg ha van csajod/feleséged miért kell mindent abbahagyni és elhagyni magadat. Abba semmi jo nincs: szőrös nagyhasu hullafehér monterkás csávo aki ul a TV elott és issza a sört. Fuu a nője igen odalehet érte. A másik meg..ha ilyen vagy mit látnak a gyerekeid 12évesen gyereked észreveszi, hogy uristen milyen apám van és letagad mások elött vagy legalábbis szégyellni fog ez tuti. Figyeld én apám 40éves mégis gyur odafigyel kajára és oltozkodésre. Szerintem ez csak jo mert akarkinek be merem mutatni stb...
Az igennagy okorség, hogy ha vki szerint az a férfias hogy csunya. Mindenért tenni kell. Meg milyen férfias gének...ilyenekkel nagyon nemlehetsz tisztába...mivel olyan gén nincs ami azt folyásolja be, hogy mennyire vagy magadra hiú.
Aki ilyenekről beszél, hogy a férfiasság neki az hogy elhanyagolt az nagyon elnyomott lehet. Szegéény...ilyenek inkább meg se szólaljanak. Figyeld engem sose buziztak le és meg sem fordult a fejemben hogy olyanra gondoljak, hogy ez most buzis volt, mert biztos vagyok benne, hogy nemvagyok az. Amugy ha valaki nagyon homofób az ám buzi...csak igy mellékesen megmondom, csak titkolja saját maga elöl, és azért csinalja ezt mert fél, hogy leleplezödik.
Én soha nemvoltam elnyomott és mindig sikerult a középpontba kerülnöm...
Vannak buzik én tudom, sajnos nekem is van olyan osztálytársam..néha azert már folbasz a viselkedése de nem mondom le mert nemvagyok homofob. Amugy ha en azis lennék akkor má agyis tudná mindenki mert olyan vagyok, hogy mindent mondok. és elég sokan ismernek és mindenki tudja milyen vagyok....nemis tartok attól, hogy ilyet mondanának rolam.
Szoval ha szolizni akarsz csináld ha jólesik és tudod, hogy jobb es magabiztosabb leszel tőle. Sok csaj észre se veszi...enyémnek nagyonis számit..ezvan. Sokan szeretnek adni a kulsejukre...aki nem azis igyvan csak titkolja...kituggya lehet kicsi a fasza vagy kiskorába lebuzizták. Aki meg abszolut nemfigyel oda az született vadparaszt, akinek az életben is kisebbek az esélyei.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.05.31. 01:05:30

"@isti.kovacs:
"Abba semmi jo nincs: szőrös nagyhasu hullafehér monterkás csávo aki ul a TV elott és issza a sört."

Ez a végletekben gondolkodás tipikus esete. Tudod az elhízásnak és a testeddel való végletekig törődés között is vannak állapotok. Ha a tetszeni akarás motivál, akkor férfiként később pont te leszel az akinek nagy lesz a hasa, mert a tetszeni akarásba előbb-utóbb belefáradnak az emberek. Ellenben aki azért mozog, mert élvezi, az idős korában sem lesz annyira pocakos mint az átlag. Az egész további hozzászólásod ezen a téves értelmezésen alapul, hogy csak kétféle utat látsz, a lusta, büdös, koszos disznót, meg a metroszexuálist. Pedig a dolgok nem ennyire egyszerűek. Első körben elmondom szerintem mi a legbuzisabb dolog: a melldöngetés.

I. P. S. 2010.09.09. 23:17:25

Mint az ELTE BTK hallgatója, valószínűleg ebből a vitából írom majd a szakdolgozatomat. A főbb következtetések:

1. Az emberek véleménye különböző arról, hogy mi számít férfiasnak és mi nem.
2. Jól látható, hogy egy, a nemiség társadalmi reprezentációjával kapcsolatos téma mennyire fel tudja kelteni az indulatokat, és milyen egyértelműen szóba kerülnek más, a nemiség reprezentációjával kapcsolatos témák is. Gyakorlatilag senki nem volt, aki tematikailag nem illeszkedő hozzászólást írt volna, eddig a percig.
3. Sokak nem rendelkeznek alapvető gondolkodástörténeti ismeretekkel.
4. Sokan nem rendelkeznek alapvető szexuálpszichológiai ismeretekkel (sem), és nincsenek is tudatában annak, hogy tévhitekben gondolkodnak.
5. A látens homoszexualitással való magyarázat gyakorlata elterjedt, de ezt sokan sértőnek érzik.
6. A magyar emberek vitakultúrája erőszakos és személyeskedő. A vélemény megtámadása előtt nem törekszik a használt fogalmak tisztázására. Emiatt sokszor igen éles fogalmi vitákba keverednek, mielőtt a véleményező pontosíthatná a szavait.

Na, érdemes megírni?
süti beállítások módosítása