HTML

Tévhitek blogja

A kendőzetlen igazság bosszantó tévhitekről, téveszmékről...

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Friss topikok

Linkblog

HTML

Tévhit #12: A jólszituált emberek kezet mosnak

2009.10.08. 23:36 :: misbelief

Akárhányszor publikus mellékhelységben járok, nincs alkalom, hogy ne viharozna ki mögöttem legalább egy-két ember kézmosás nélkül. Mennek ki a vakvilágba a pöcsös kezükkel mintha nem lenne holnap! Én elhiszem, hogy ettől még nem fog kipusztulni a Föld lakossága, azt is hallottam, hogy évi 1 kiló baktérium kell az immunrendszernek, ugyanakkor azt nem vagyok képes pszichésen feldolgozni, hogy tudtomon kívül esetleg egy embertársam ürüléke és/vagy különféle testnedvei kerülnek a tenyeremre!

Namost aki azt gondolja, hogy az elkövetők kizárólag az egyszerű, ostoba ösztönlények közül kerülnek ki (a lakosság zöme), az hatalmasat téved. Ez ugyanis egy TÉVHIT. A tükröknek hála, kézmosásom ideje alatt alkalmam van megfigyelni a kisurranó személyeket, és bizony nem lövök mellé, ha azt mondom, hogy a nem kézmosók legalább fele normálisnak kinéző, jólszituált, értelmesnek tűnő állampolgár. Öltönyös üzletemberek, tisztes családapák, egyetemi hallgatók, joviális öregemberek, és így tovább. Képtelen vagyok felfogni, hogy felnőtt, amúgy viszonylag ápoltnak tűnő emberek miért nem képesek legalább a látszat kedvéért a csap alá tartani a rühes kezüket.

Azt tudom tehát csak javasolni olvasóimnak, hogy amikor legközelebb kezet fognak egy levakarhatatlan Brokernet ügynökkel, kétszer is gondolják meg, lenyalják-e utána ujjukról a kiszóródott porcukrot!

28 komment

Címkék: higiénia kézmosás testnedvek

A bejegyzés trackback címe:

https://tevhit.blog.hu/api/trackback/id/tr691437849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MegaBrutal · http://lofaszkapitany.blog.hu 2009.10.10. 01:57:00

"...az elkövetők kizárólag az egyszerű, ostoba ösztönlények közül kerülnek ki (a lakosság zöme)..." Muhaha! Jó kis fricska. Amúgy egyetértünk - sajnos.

Wannabe 2009.10.12. 10:19:37

"kétszer is gondolják meg, lenyalják-e utána ujjukról a kiszóródott porcukrot"

Étkezés előtt amúgy is kezet mosunk, nem?

Vad.Korte (törölt) 2009.10.12. 10:42:29

A vizelet elvileg csíramentes. És a sajátom.
Gyakran azért nem mosok kezet, mert az én farkam a legtisztább az egész WC-ben.

terkoller 2009.10.12. 11:03:48

csak az mos kezet aki lepisálta a kezét

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.10.12. 11:42:29

@terkoller: na ez nem igaz. Pisilés ELŐTT kezet mosunk, mert dzsuvás a kilincs, pisilés UTÁN kezet mosunk, mert úgy illik.

De ha te mindenféle baktériumot akarsz a farkadra vinni, akkor szíved joga :)

DArchAngel 2009.10.12. 13:13:35

Egyszerű, nyilvános WC-be csak kocsmában járok, az alkohol pedig fertőtlenít :D

Pista bá 2009.10.12. 13:42:20

Ha már kezet mosok, akkor előtte.

Utána minek? A farkam tiszta, ha tiszta kézzel fogtam meg.

Ez a post mellétalálat.

privateer 2009.10.21. 09:52:50

Farkam tiszta, de a lehúzókar, nyomógomb stb az nem tiszta. Van aki lehugyozza a kezét véletlenül, és utána megnyomkodja a gombot a hugyos kezével, tapizza a kilincset stb.

Egyetértek, először kézmosás utána jön a töcskölde :), majd egy legalább látszata legyen meg kézöblítés mindenképp.

Mighty 2009.10.21. 12:43:46

Egyetértek pár előttem szólóval. Inkább előtte mosok kezet, mert a farkam elvileg tiszta (te sem mosol kezet, miután megfogod valakinek a karját pl). Fürdés/zuhanyzás után alsónadrág, nadrág védi a "kosztól".

Vizelés után meg azért mosok kezet, mert a mikroszkópikus húgypermetet nem látod, nem érzed.

MegaBrutal · http://lofaszkapitany.blog.hu 2009.10.21. 13:07:42

Két angol pisil a WC-ben. Az egyik utána pipára gyújt. A másik kezet mos, és megjegyzi:
- Mi Cambridge-ben pisilés után kezet mosunk.
- Well, mi Oxford-ban nem pisiljük le a kezünket.

SLacc 2009.10.28. 21:26:49

@Vad.Korte: A vizelet - ha minden jól működik - csíramentes, de ahogy övön alul nyúlsz, igen sok baktérium rakódik a kezedre a gatyádból. Ha előbb tojtál, mint fürödtél, akkor is.
Nem is szeretek kezet fogni, mert néhányan még meg is magyarázzák az igénytelenségüket.

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2009.10.29. 22:16:44

Na, ezen a ponton tökéletesen egyetértünk.
Nem bírom felfogni, hogy miért nehéz egyeseknek azt a cirka egy percet kézmosásra fordítani. Az igazán durva ugyanez női kivitelben. Egyébként hallottam már olyan védekezést, hogy: "Miért? Én megmosom a pöcsömet." Naja, meg nem is izzad egész nap, meg befeléjövet sem fogott meg egy pár kilincset, amin másik ötszáz ilyen gondolkodású baktériumtenyészete garázdálkodik szabadon.
Undorító indeed!

Bender (törölt) 2009.11.04. 11:08:04

A melóhelyemen (német cég) elég gyakran megfordulnak németek. Egyszer arra szántam a fél órás szünetem, hogy néztem ki mos kezet előtte ill. utána. A magyarok többsége kezet mos utána, előtte csak néhányan. A németek kb fele előtte mos kezet, de utána csak nagyon kevesen. Én utána mindig előtte pedig csak akkor ha pl retkes a kezem vagy pl már rég mostam előtte kezet. De westendben már láttam olyat is, hogy az illető csak ehúzta a sliccét, a lőcs kipottaynt, elvégezte a dolgát és eltette és kézmosás nélkül távozott. Az egyetlen dolog, amihez hozzáért közben az a cipzár a nadrágján. (nem, nem kukkoltam, csak elég jó a perifériás látásom és ez szemetszúrt)

viktor134 2009.11.06. 14:59:23

az egész ott bukik meg kifelé jövet, hogy kezet mostál, majd megfogod a kilciset, amit az előtted nem kezet mosók. :)

de írhatnál arról, hogy ki mer hozzá nyúlni nyilvános wc-ben a keféhez. ismerve a betegek formáját, jó tipp, hogy a nyele már járt segglyukban. :)

90 2009.11.07. 14:39:09

@Wannabe: Étkezés előtt amúgy is kezet mosunk, nem?

Itten te benézted a szituacios poént,de nem baj.Nem magyarázom el,majd rájössz magadtól is.

90 2009.11.07. 14:45:50

Egyébként angliai tapasztalatok még durvábbak.Az alapvető,hogy a cég mosdójában kint a felirat a dolgozoknak,hogy moss kezet wc használat után.A lengyelek,a magyarok,az indiaiak elég jó százalékot hoznak,de az angolok,pfuj.99%-ban csak ürit és megy is a dolgára.Ezért elönyös a kötelezően viselendő Hi-vis west, mert én mindig annak a segitségével fogtam meg minden kilincset.

Első mohikán 2009.11.13. 14:16:33

Éppen a fentiek miatt mosok kezet a kézfogások után is.

borovi 2009.11.18. 15:15:45

@taxi33: én meg épp a fentiek miatt nem szoktam kezet fogni.

nitro1 2009.11.30. 13:22:54

Az immunrendszerről nem hallottatok még? Pedig nagyon hasznos dolog. Megvéd elég sok kórokozótól. Persze nyilván nem mindentől, de ilyen alapon az utcára se menjen ki az ember szkafander nélkül.

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2009.11.30. 13:44:06

@nitro1: ha engem kérdezel, mint írtam, nekem elsősorban pszichés problémáim vannak a dologgal. Nem érdekel, hogy legyőzi az immunrendszerem, ha nem muszáj, nem akarom más szarát/húgyát a kezemen! És légy szíves, ne gyere azzal, hogy a párizsiban patkány van, a csokigyárban meg belepisálnak a masszába, mert ebben legalább még tudok kételkedni, a kezet nem mosó primkókat viszont a saját szememmel látom!

nitro1 2009.12.03. 12:30:51

A csokigyáras szerintem csak rosszindulatú pletyka. Gondolj már bele, hogy nézne az ki, hogy belepisálnak... A kaki legalább még színre is hasonló, nem annyira észrevehető, amíg meg nem kóstolod. :-D
Az észrevétel egyébként jogos, hogy nem akarod más végtermékét magadon, én viszont ismerek olyat, aki azért nem mos gyakran kezet, mert utána mindig nagyon kiszárad a bőre, és nem akarja minden wc látogatás után krémezni a kezét, mert az igen hülyén nézne ki. Akkor kinek az akarata az előbbre való?

GutBesserWasser · http://blog.gutbesserwasser.com 2009.12.21. 16:50:58

LOL, látom, sokan mosnak kezet előtte. Én is. Nálam az a policy, hogy nyilvános helyen előtte is, és utána is, otthon meg inkább csak előtte. Bár a párom rászoktat az utánára is minden jobb meggyőződésem ellenére. ("Mostál kezet?" "Nem. Inkább a papírt használtam.")

/* Az meg alap, hogy piszoárt nem használok, mert a Rudolf úr megtörlésére használt papírt (1) nem tudom honnan letépni, (2) nem tudom hová dobni. Szerintem megérne egy postot, vagy legalább egy félmondatot a férfi intim higiénia is... */

van_terasz? 2009.12.27. 13:54:13

Nagyon jó poszt, csakis egyetérteni tudok az írójával! Engem is nagyon zavar ez a jelenség. Régebben jártam egy lánnyal, nos ő rendszeresen "elfelejtett" kezet mosni wc-használat után. Próbáltam burkoltan az értésére adni, hogy ápolt külső, smink stb. ide vagy oda, borzasztó igénytelen amit csinál. Sajnos nem értette... :)

Volt olyan is, hogy az albérletükben aludtunk két-három barátnőjével, akik szintén hanyagolták a kézmosást (külön helyiség volt a vécé és a fürdőszoba, szóval elég feltűnő volt). Meg voltam döbbenve: fiatal, vonzó, divatosan öltözködő, ápolt(nak tűnő) lányok... hugyos kezek... :) Mondjuk utána már nem tudtam ugyanúgy tekinteni rájuk... :)))
Volt amelyik néha elfelejtette lehúzni maga után - na az volt a csúcs.
Broáf.
Szerencsére a mostani bnőm tisztaságmániás ilyen téren is.

GutBesserWasser · http://blog.gutbesserwasser.com 2010.02.08. 10:35:29

Hát már csak ezért sem használok piszoárt. Nem lehet lehúzni. Vagy csordogál takarékon a viz, vagy valami automatika lehúzza utánam, ha működik...
És... a WC-re ráülök. Bizony, uraim, nem belecsorgatom, hogy akár 5%-a is kifröcsögjön és a falakon landoljon, előállítva az ápolatlan iskolai fiúvécé-illatot, hanem ráülök, és mindent bele. Otthon legalábbis. Nyilvános helyen nyilván nem. Ha mégis rá kell, papírból tépek 2 akkora csíkot, hogy a seggemet elszigeteljem az ülőkétől.
Különben állva vizelés után inkább lábat kéne mosni, mint kezet... (Lehetőleg nem kérek a célzóképességgel kapcsolatos megjegyzéseket. Pontos célzás esetét feltételezve írtam mindezt, tessék kipróbálni, megfigyelni a kipattogó pisicseppeket.)

nitro1 2010.02.16. 11:42:31

Léteznek olyan piszoárok, amiket le lehet húzni (gombot megnyomni). A többi részével nagyjából egyetértek. De ha takarítják a wc-t minden nap, akkor elvileg nem kellene, hogy érezd a kicsobbant pisicseppek szagát.

I. P. S. 2010.09.09. 22:03:41

Ez egy olyan probléma, aminek nincs igazán jó megoldása.

Ha a kezed piszkos marad, az a baj. Ha kezet mosol, akkor ugyanazzal a kézzel zárod el a csapot, mint amelyikkel megnyitottad, szóval akkor is marad piszok a kezeden.

A legjobb lenne keresztülmenni egy erős ultraibolya-sugárzáson, hogy valamilyen szinten tiszta legyél, de akkor meg tele lenne a bőröd döglött baktériumokkal.

Ez van, lássuk be, ezt kell szeretni.

nitro1 2010.09.14. 12:47:06

Akkor megmosod a csap tekerőkéjét, vagy hogyhívják, aztán a kezedet is megint, és elzárod. :-P

Wannabe 2010.09.26. 18:09:32

@I. P. S.: A problémára a megoldás az automata csap meg szappanadagoló, lásd duna plaza (meg egyéb korszerű helyek) wc-i.
süti beállítások módosítása