HTML

Tévhitek blogja

A kendőzetlen igazság bosszantó tévhitekről, téveszmékről...

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Friss topikok

Linkblog

HTML

Tévhit #59: Az ágyba vitt reggeli idilli

2010.03.24. 20:23 :: misbelief

Előző, érdemtelenül és bántóan alulkommentált posztom után ma egy minden bizonnyal tömegeket megmozgató témával folytatom cikksorozatomat.

Sokan nem tulajdonítanak túlzott jelentőséget a filmek, sorozatok, tévéműsorok való életre gyakorolt hatásának, pedig valljuk be őszintén, számos élethelyzetre, "életérzésre" azért vágyunk, mert a tévében/filmvásznon vonzónak tűnik (biztos nem csak én vettem észre például, hogy évek óta egyre több önjelölt Carrie Bradshaw szaladgál Budapesten papírpoharas kávéval a kezében, pedig még meg sem nyílt az első Starbucks). Természetesen tudom, hogy azért inkább a filmek táplálkoznak a való életből, nem pedig fordítva, de az mindenesetre biztos, hogy az ágyba vitt reggeli elterjedéséért - és máris rátértünk mai témánkra - a filmipar az elsőszámú felelős!

Amerikai filmek tipikus jelenete, hogy a szaxofonos zenével kísért szenvedélyes éjszakai dugást követő napsütéses (!) reggelen az energiától kicsattanó férfi tálcán kínált bőséges reggelivel kedveskedik az ágyban ébredező nőnek. Elmaradhatatlan kellék többek között a frissen facsart narancslé, a még meleg péksütemény, a gőzölgő kávé, szóval minden, ami kell. Na de nézzük meg ezt a romantikus élethelyzetet egy kicsit közelebbről:

Ha nem lennének a filmek, egy egészséges, alvásproblémákkal nem küzdő férfinak sosem fordulna meg a fejében, hogy az ágyból kipattanva pazar kontinentális reggelit kerekítsen, függetlenül attól, hogy mekkora a szerelem és/vagy mennyire szeretne a nője kedvében járni. "Köszönhetően" azonban hollywoodnak, a dolgot sikerült elültetni a nők fejében, így ha beszélünk róla, ha nem, egyfajta nyomás nehezedik ránk. Nos én azt mondom, hogy álljunk ellen, mivel ezzel partnerünknek is jót teszünk!

Most azon hölgyolvasóimhoz fordulok, akiknek még sosem vitték ágyba a reggelit, de vágynának rá. Kérem, gondoljanak bele, hogy egy másfélkilós tálcával a paplanjukon ébrednek, felküzdik magukat valami kényelmetlen, félig ülő pozícióba, majd félálomban, csipás szemmel, összeragadt, lepedékes szájjal, feszülő húgyhólyaggal nekiállnak falatozni! Ugye nem is hangzik már annyira jól?

Lássuk végre be, a filmek legveszélyesebb hazugsága nem az, hogy egy utcai verekedés 10 percig tart - az ágyban reggelizés ugyanolyan erőltetett és életszerűtlen, mint rózsaszirmokkal teledobálni az előszobát!

41 komment

Címkék: reggeli film párkapcsolat romantika étkezés

A bejegyzés trackback címe:

https://tevhit.blog.hu/api/trackback/id/tr461866080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blueeyed333 2010.03.24. 21:22:03

következő téma:

Ha minden nap mosakodsz akkor tisztább leszel...TÉVHIT másnap úgy is összekoszolod magad!

Szánalmas egy ember lehetsz az övtáskáddal, ahogy nem mész el szalonnát sütni mert büdös lehetsz meg nem viszel reggelit a barátnődnek mert úgy is megy szarni

néha maga a _gesztus_ a lényeg, de te ilyen fasza praktikus ember lehetsz akinek ezek csak felesleges dolgok

chabba (törölt) 2010.03.24. 21:35:55

@green-eyed: ha már gesztus, akkor inkább kint ténykedek a konyhában, és megvárom, míg magától felébred, kibotorkál a konyhába, ahol ugyanúgy kontinentális reggelivel várom, csak az asztal mellett éppenséggel kényelmesen meg tud reggelizni, és nem kell a narancslevet, a kávét, a selyemsonkát, a tükörtojást, a paradicsomot, a paprikát, a sót, a borsot, a poharat, a kávéscsészét, az édesítőt, az evőeszközöket és a szalvétát felpaszírozni egy tálcára.

Klárensz 2010.03.24. 21:51:16

Ez akár szép gesztus is lehetne, de tényleg SOHA nem az evés jut eszünkbe először ébredés után. Meg azzal nem tudom ki hogy van, de nekem kb 20-30 percnek el kell telnie kelés után, mire megjön az étvágyam.

blueeyed333 2010.03.24. 22:01:53

@chabba: ez egy tipikusan olyan dolog amit egyszer lehet megcsinálni, de szvsz egyszer meg is lehet..azért mert megvan a varázsa a dolognak. Közös reggeli az ágyban, aztán még egy menet:) (legfeljebb a csókolózást kihagyjuk, de azt amúgy is fogmosás előtt:) )

@ misbelief
Én vártam már egy kibaszott nagy csokor virággal a barátnőm egy reptéren, ilyen is szokott lenni filmekben meg amúgy is egy hosszú repülőút után is biztos fáradt volt...mégis örült neki
ez is TÉVHIT?

2010.03.24. 23:57:29

engem reggel marhara zavar, hogy csipas a szemem, tudom, hogy nem jo szagu a lehelletem, a hajam az egnek all, feszito erzesek tamadnak odalent, nagyon idegesito lenne, ha meg ezen felul az agyat is osszemorzsaznam, es felalomban leontenem magam kaveval. igaz en ferfi vagyok ;)
szoval teljesen egyetertek misbelief kartarssal ez az agyban reggelizes irrealis baromsag, tizpontos poszt!
a virag, vagy egy gyertyafenyes vacsora, az teljesen mas, ne keverjuk ezzel ossze!

hunter84 2010.03.25. 06:45:24

Nagyon jó poszt, jól indult a reggelem! Pedig nem is az ágyban reggeliztem... :D

Marcellus_Magnus 2010.03.25. 08:17:02

"Lássuk végre be, a filmek legveszélyesebb hazugsága nem az, hogy egy utcai verekedés 10 percig tart" - hanem az, hogy nyugodtan nekimehetsz több embernek is, mert egyszerre mindig csak eggyel kell foglalkoznod, a többiek közben illedelmesen várnak a sorukra.

(A poszt fő témájához nincs mit mondanom, úgy kerek, ahogy van.)

wadallat · http://wadallat.blog.hu 2010.03.25. 10:46:28

@misbelief: :D Tetszik a reagálásod az első hozzászólásra. Egyébként a poszt tetszik, egyetértek vele.

IndaMuncher 2010.03.25. 14:50:40

Mondjuk el lehet intézni az ágyba-reggelit egy gyors teával, meg egy pohár joghurttal, de a filmes hatások kurvára át tudják ám mosni a nők agyát.
Papírpoharas kávézós csajok? WTF? Ilyet még nem is láttam.

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.03.25. 15:04:30

@F.house: belvárosi "coffee to go" helyek, irodaházak környékén elkerülhetetlen!

Jamal_Fraser 2010.03.25. 15:12:58

Nem is értem, én pl ébredés után még legalább fél óráig nem tudok enni. Egy átdugott éjszaka után az ember, különösen hétvégén nem délben v 11 körül kel? Akkor már lehet menni menüzni a kifőzdébe... vagy akkor marhapörköltet krumplival és tésztával az ágyba a sunának, hehe!

CernaGeza 2010.03.25. 17:39:59

@Klárensz:

nekem 2-3 óra kell, mire étvágyam lesz;)

Most akkor vagy a normális felkelési idő előtt 2-3 órával felébresztem magam, vagy ágyban maradok délelőtt.

the little stormtrooper 2010.03.25. 18:38:29

ott adtam fel amikor az első alkalomnál kiborult a kakó...
na az tényleg nem romantikás.

Asidotus 2010.03.25. 22:57:42

Meg a másik, ami szintén a filmekből jön, és a kezdő lányok marhára romantikusnak gondolják, de igazából baromi kényelmetlen (vallatni lehet, annyira kényelmetlen):
amikor a férfi ölelésébe bújik a nő, és úgy alszanak el, a férfi egyik karján nyugszik a nő feje, a másik karja átvetve a nőn. Kb. 5 percig megy ez a mutatvány.

cicómicó 2010.03.25. 23:06:29

Új kommentelőként a blogodon, gratulálnék. Nagyon frappáns kis bejegyzés, majd olvasom a többit is.
Az ágyban reggelizésről csak a morzsázás, kilöttyenő tea/kávé jut eszembe, úgyhogy nem kérnék belőle.
A papírpoharas kávéval metrón rohangászó csajokat én is szoktam látni.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.03.25. 23:12:09

Szerintem minden ami az amerikai filmekben a "romantikát" jeleníti meg, óriási marhaság, nem az ilyen konkrét dolgok, hanem eleve a gondolkodás mód. A baj az, hogy nagyon sok nő átveszi az egész felfogást. Pedig a nyálas és a romantikus kettő egymástól nagyon eltérő fogalom. Szerencsére barátnőm nem ezeken a filmeken nőtt fel...

múvemáccsó 2010.03.26. 09:34:50

én szeretem az ágyba reggelit.
de még jobb, ha az ágyba felkelés (és szex után ofkórz,mert van rá idő) után jön a 'kiscigi',friss narilé,távkapcs!később meg melegszendó, mert ezek után eléggé megjön az étvágy.... :)

angantyr 2010.03.26. 15:45:06

A téma jó, nincs is mit hozzáfűzni. A reggeli romantikus csókolózás mondjuk tényleg megérne egy posztot. (Eddig egyetlenegy olyan filmet láttam, amelyben konkrétan kimondták, hogy a hálivúdi filmekben mennyire gáz a reggeli csók fogmosás előtt. Ellenpéldaként említettek egy filmet, szintén egyetlenként, amelyben ezt pont kimondják. Meg Ryan: "Hol a macska, amelyik a szádba szart?")

üveges · http://holtankoljak.blog.hu/ 2010.03.26. 16:35:13

Kinek a pap, kinek a papné. Nekem a reggeli asztal mellett ülve az igazi.

kerikak 2010.03.26. 21:53:40

én sem tudok rögtön ébredés után enni
az együtt zuhanyozásról is lesz poszt? :)

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.03.26. 22:19:50

@kerikak: nem rossz ötlet - igazából az "autóban dugni jó" és társain már gondolkodtam, csak nem 'merem' megírni, hátha leszólnak az internetes sexmachnie-ek. :)

entropic · http://e-konyv.blog.hu 2010.03.26. 23:39:30

Ez a kép, amit beraktál, nagyon vicces. :D Az ágyban reggelizés amúgy nekem sem jön be.

liliana13 2010.03.27. 11:12:06

hát ez egy fantasztikus poszt! szétröhögtem magam...
én nő vagyok, de tökéletesen egyetértek vele. egyáltalán létezik olyan, aki reggel felkelés után azonnal enni akar/tud?
nekem és minden nőneműnek, akit ismerek először mosdó, majd kv és net vagy tv, később vmikor reggeli...
off: többi posztod is nagyon jó, bár a sztékkel kissé meléllőttél, már ami maga a húsfélével kapcsolatos ismereteidet illeti...

kerikak 2010.03.27. 12:22:25

@misbelief: az autós dologgal nem értek egyet, kényelmetlen ugyan de azért nem rossz ha már nagyon ki van éhezve az ember és nincs hol csinálni :)

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.03.27. 14:07:56

@kerikak: Én nem a "ha nincs más" esetről beszéltem. Hanem arról, hogy ami megy Kaliforniában a Cadillac-ben, az nem biztos, hogy annyira frappáns az Astrában... Értem, hogy elkap a hév, meg "izgi", de ilyen szempontból akkor Toi-toi vécében is jó dugni. Nem a HELY miatt jó, maradjunk annyiban.

De akkor egy másik filmes példa: Konyhaasztal lesöprése (tányérok összetörnek stb.) és szenvedélyes dugás... Lehet próbálkozni!

angantyr 2010.03.27. 15:30:21

@misbelief: Attól függ, mit állítasz. Az alaphelyzet, amelyből kiindulsz, az volt, hogy mivel a filmek sokáig nyomták az "ágyban reggelizni & lover ágyba viszi a reggelit" dolog klassz, ezért manapság sok nő elvárja, romantikusnak tartja, örül, ha vele is megtörténik stb., mert akkor a dugást egyből arra a filmbeli szintre viheti, amiből még szerelem is lehet. A konyhaasztal lesöprése egy gyors dugáshoz viszont sokkal inkább olyan dolog, amely több nőnél (már a filmen nézve is) kiváltja a "Lester, you're gonna pour beer on the couch"-szindrómát, vagyis nem igazán azért lesznek izgatottak, mert dugás jön, hanem mert a földön köt ki darabokban a porcelán. A nők többsége már a moziban felszisszen magában az ilyen jelenetnél, és nem is gondolja, hogy örülne neki a valóságban.
Hasonló dolog a fehérnemű széttépése (kíváncsi vagyok, a valóságban hány nő nem bánja, amikor tönkremegy a csodaszép fidres-fodros - és mellesleg kurvadrága - akármilyen alsóneműje).
Szóval ha valami tönkremegy, annak a nők nem örülnek, egyéb eseteket akár romantikusnak is tarthatnak.

kerikak 2010.03.27. 18:47:28

@misbelief: a konyhasztal nagyon kemény, azt is inkább kihagynám :)

@angantyr: jó minőségű fehérneműt meg nem is olyan könnyű széttépni ahogy azt a filmekben látni :)

kinoxalin 2010.03.27. 22:09:21

"egy másfélkilós tálcával a paplanjukon ébrednek, felküzdik magukat valami kényelmetlen, félig ülő pozícióba, majd félálomban, csipás szemmel, összeragadt, lepedékes szájjal, feszülő húgyhólyaggal nekiállnak falatozni!"

-ebben a mondatban benne van minden a témáról! Fasza post megint!

angantyr 2010.03.27. 23:52:08

@kerikak: Ezt magyarázd a nőknek. :) Valamennyi sikoltozni kezdene, hogy "Neee...", amikor a férfi elkezdené széttépni a bugyit.

respecta /01 2010.03.28. 09:38:30

Gratulálok! Nagyooon jó!
Alapjában véve igazad van. A tévhit ott szalad elénk, hogy a valóságban a meglepetés -tálca a tisztító hadművelet végén vár az ágyban. :-D
Ami persze további teendőket/eseményeket generál újra!

A fotó hatalmas! Annyira gusztustalan jelenet, hogy mégsem tévhit alapján nem kerülnék hasonló helyzetbe...már biztos.

Intizar 2010.03.29. 13:19:31

A reggeli isteni dolog, na de ágyba? Az bizony kikukoricázás, de nagy.

Intizar 2010.03.29. 13:25:30

És asszem, mogorva vénasszony vagyok, de a kufircolás semmilyen kényelmetlen helyzetben nem kellemes, még kevésbé "romantikus". Értsd: se morzsán (ágybareggeli után), se asztalon, se klotyóban, se kocsiban. Bánatos, mi? Lőjetek főbe csipkés, rózsaszín puskával.

IndaMuncher 2010.03.29. 14:31:28

@misbelief: Akkor mi lenne abból a TÉVHITből, hogy csak a szűk csajokat szeretik a pasik. (Most erre jöhet a közhelyes visszakérdés, hogy "harangozni akarsz?" De sokkal jobb ha nem kell feleslegesen óvatoskodni egy lánnyal.

Na jó, ez már tényleg messze van az eredeti témától és jönnek az internetes sexmachine-ok.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.03.31. 10:16:49

@angantyr:
Akit szeretek annak reggel sem undorodok a szájától, szóval ezt legfeljebb az egy éjszakás kalandokra lehet vonatkoztatni.

Cassivs 2010.04.17. 17:45:51

Egyszer vitt anyám apámnak ágyba reggelit, erre apám csúnyán lebaszta, h hagyja őt aludni, megoldható a dolog:D

MegaBrutal · http://lofaszkapitany.blog.hu 2010.04.18. 16:07:29

Full egyetértek ezzel a poszttal. :)

Cserépszavazás (törölt) 2010.05.13. 16:05:16

Nekem kell a reggeli ahhoz, hogy felébredjek, de ágyba azért nem kérném, mert a mozgás is kell hozzá. Míg kibotorkálok, eszem pár falatot, addigra kinyílik a szemem is. Ha ágyban ennék, simán aludnék tovább.

Lottie 2010.06.16. 14:59:29

Nekem a volt barátom sokszor hozta magától az ágyba reggelit (ált. ő ébredt fel előbb) és nagyon jól esett, nem volt benne semmi kellemetlen..

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.12.06. 11:24:21

És akkor a takaróra kiömlő kávéról meg a morzsákról még nem is beszéltünk! Kellene a fenének, én még akkor is felkelek enni, ha beteg vagyok.
süti beállítások módosítása