HTML

Tévhitek blogja

A kendőzetlen igazság bosszantó tévhitekről, téveszmékről...

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Friss topikok

Linkblog

HTML

Tévhit #13: Bebaszni komoly teljesítmény

2009.10.11. 23:26 :: misbelief

Több éves kitartó kutatás után azt hiszem megtaláltam azt a közös nevezőt, azt a láthatatlan kapcsot, ami a politikai, faji, ideológiai és egyéb ellentétek dacára hazánkat (vagy netán az egész világot?) egy boldog, családias, összekacsintó kis közösséggé teszi! Ez a közös nevező nem más, mint az alkohol.

Munkahelyemen, vagy például blogokat, fórumokat olvasgatva azt figyeltem meg, hogy piálós, bebaszós sztorikkal, sőt akár csak a jövőbeni ivás kilátásba helyezésével szinte 100%-os biztonsággal népszerűséget és elismerést lehet szerezni embertársaink körében. Tinédzser korban az első kortyok elfogyasztását, az első cigaretták elszívását a bevállalósnak, tökösnek látszódás igénye, a többieknek való megfelelés, valamint az ellenkező nem figyelmének felkeltése váltja ki. Aki le bírja nyelni a keserű sört vagy a vegyszerízű vodkát, aki vállalja a hányás és a másnaposság kockázatát, az már nem gyerek többé, hanem ivarérett felnőtt! Én azt mondom, hogy ez még oké – végül is ha ettől jobban megy a csajozás...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az a vicces azonban, hogy míg egy bizonyos kor után az emberek kinövik kamaszkori hülyeségeiket (idióta öltözködés stb.), a piáláshoz való viszonyuk nem változik: 30-40 éves meglett, értelmes emberek még mindig ott tartanak, hogy ki tud többet inni, ki tud viccesebben berúgni, ki tud nagyobb sugárban hányni, és aztán ki tudja ezt minél jobban kiszínezve időről időre felemlegetni. Ez az a téma, ami mindennél jobban összehozza az embereket. Mi ezzel a cél? Ez valami olyasmi, minthogy ki tudja megenni a legerősebb chilit vagy a legbüdösebb sajtot?!

- Hö-hö, utána átmentünk taxival a Rioba, mondjuk már nem voltunk szomjasak! ;)
- Jaja, előtte bemelegítettünk Kristóféknál, volt nála a nagyapja házipájinkájából, durva volt, 60 fokos, leküldtünk vagy ötöt egyhuzamban!
- Másnap reggel sales meetingem volt, úgy kellett visszanyelnem a hányást, muhaha! :DDDDD

Miért nem beszél senki a lényegről? Arról, hogy az alkoholnak semmi más jelentősége nincs, mint a mámor, a felszabadultság előidézése, a gátlások oldása. Minden más – a szar íz, a rosszullét, a másnaposság (a függőség) – csak kellemetlen mellékhatás. A céges hétvégéket epekedve váró, naaagy piás hírében álló családapák miért nem mondják ki nyíltan: „Jobb fej akarok lenni, vicceseket akarok mondani, imponálni akarok a titkárnőnek, ezért vagyok kénytelen inni...” ?

Szóval kedves sörunikumos, tekilázós barátaim, TÉVHIT, hogy berúgni nagy teljesítmény, bárki utánatok tudja csinálni, nőjetek fel, unom a vicces sztorijaitokat és üdvözlöm a májatokat!*

* a szerző nem antialkoholista, alkalmanként és mértékkel fogyaszt kölyökpezsgőt szeszes italokat.

247 komment

Címkék: alkohol piálás berúgás

A bejegyzés trackback címe:

https://tevhit.blog.hu/api/trackback/id/tr331443774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.10.12. 09:32:00

A sör szerintem igenis finom. Én nagyon sokszor csak az íze kedvéért iszom, nyári nagy melegben kevés dolog frissít jobban mint egy jó hideg sör. Én például a kólától és a többi cukrozott folyékony műanyagtól tudnék hányni...

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.10.12. 09:32:46

Biztos csutka részegen írta a posztoló ezt a ratyit :)))

BKV reszelő 2009.10.12. 09:33:15

Ritka, hogy valaki kimondja, az emberek többsége a keserűségét, egysíkúságát próbálja a piával népszerűséggé szabni. Maximális egyetértés a cikkel és mellette megvetés az alkoholistáknak.

Russell44 2009.10.12. 09:33:29

berúgni nem teljesítmény, de úgy berúgni ahogy én szoktam, az má valami!

aachi2 2009.10.12. 09:35:39

senki se hiszi hogy berúgni nagy teljesítmény. viszont jó :D okoskodó prűd szar poszt.

Bárzongorista · http://www.pecsibalazs.hu 2009.10.12. 09:37:09

Nem tudom, nálam is meglepődnek, mikor meg akarnak hívni valamire, aztán csak kólát kérek. Mondjuk azt elfogadják indoknak, hogy éjjel még vezetek.
Ahogy egyik nagyrabecsült tanárom mondta: Nem az a baj, hogy megittam két ház árát, hanem hogy kihánytam két Mercedesét.
Ezen mindig elgondolkodom.

pounderstibbons 2009.10.12. 09:38:34

Az alkoholizálás - és annak heroikus küzdelemszerű cselekedetként felemlegetése - szerintem az alkoholfogyasztó fittségét igyekszik bizonyítani, aminek az általa preferált nem példányai, vagy egyéb lenyűgözendő személyek a célcsoportja.

Üzenete: "Megittam egy csomó mérget, mégis élek, ugye milyen fitt vagyok? Nem akarsz egy ilyen rettentő egészséges embernek szekszuális szolgáltatásokat/fizetésemelést/hősnek kijáró tiszteletet adni? Még mielőtt még hányni kezdenék?"

erol 2009.10.12. 09:42:22

Azért nem feltétlenül kell szar piát inni, vannak igen jó szeszek is. Berúgni pedig nem feltétlenül ocsmány, lehet kellemes is.
(A kölyökpezsgő, kóla stb. meg ihatatlan...)

CyberPunK 2009.10.12. 09:46:07

Miért van az az érzésem, hogy a szerző puhapöcs és IRL ott röhög ő is a többiekkel?

loláb 2009.10.12. 09:47:56

Az értelmes ember legkésőbb a huszas évei elejére-közepére lejut addig, hogy olyasmit iszik, mi ízlik neki.
Például nem iszom meg a nagypapa 60 fokos kerítésszaggatóját, mert bűn rossz, vagy a vegyszerízű vodkát, mert az szintén ihatatlan.

És innentől kezdve nem a sugárban hányásról szól az alkoholfogyasztás.

Homeoffice 2009.10.12. 09:48:09

Sörözni jó. És... nemcsak azért mert szeretem a sör ízét, hanem mert jókat lehet közben dumálni.
A legutóbbi U20as meccseket is törzskocsmámban néztem meg. Nagyszerű élmény volt.
Jah mégvalami.
Én a legjobban azokat az embereket utálom, akik megjátszák a piásat. (megittam két pohár rosét (darabja mondjuk 1200 Ft) , és hú de be vagyok piálva.

BTA 2009.10.12. 09:48:57

Ez szerintem sokszor egyfajta jellemgyengeség. Mert alapból sokaknak nincs (vagy nem tudják, hogy van) bármiféle egyénisége, jelleme, stb. A pia (cigi, drog, stb.) kell ahhoz, hogy úgy tűnjön, az illető "valaki". Meg persze ahhoz, hogy befogadja a közösség. Sokan úgy kapaszkodnak az ilyen rendezvényeken a pohárba (cigibe, stb.), mintha anélkül senkik volnának... és tulajdonképpen azok is. És igaza van a posztírónak, tizenéveseknél ezt még meg lehet magyarázni ezzel-azzal (útkeresés, ego kialakulása, stb.), de felnőtt embereknél azért már gáz. Szerintem. (én sem vagyok antialkoholista...)

mokkaczuka 2009.10.12. 09:52:12

Úgy írsz, mintha minden bebaszás alkalmával mindenki csakis kannás bort, 800 forintos szemétpezsgőt, 100 forintos sört és vegyszerrel ízesített töményet használna. Ez korántsincs így. Van igényes bebaszás, amire az ember sokáig készül, kiválasztván az elfogyasztandó italokat, kajákat, megnézendő filmet, meghívandó barátot, és van a mindegy-csak-butítson-meg-ártson kategória. Vodkánál eleve alapszabály, hogy annak nem lehet se íze, se szaga. Ha ilyet iszol, nem kevered és a kísérőt egyenletesen fogyasztod, és tisztességesen eszel, biztos lehetsz abban, hogy másnap nem akar visszajönni. Persze Magyarország, mint mindenben, ebben is alapvetően igénytelen ország, az emberek többségének fogalma sincs pl. arról, hogy valódi, rendes bort 1000, rendes pezsgőt 5-10 ezer forinton alul nem is nagyon lehet kapni. Megveszik a szemetet, bevedelik, aztán persze, hogy rosszul vannak tőle, az egy méreg.

Homeoffice 2009.10.12. 09:52:51

Most veszem észre hogy egy kicsit eltévedtem. :)
Az én munkakörömnek van magyar neve:))))
És nem is nagyon járok rendezvényekre:)

AzHofi 2009.10.12. 09:54:49

Aki unja a vicces sztorikat, annak nem muszáj elolvasni, és aki eddig csak szar ízű szeszesitalt fogyasztott, annak részvétem, még tehet sétákat híres borvidékeken. Miért akarja mindig mindenki megmondani nekem, hogy miért ne rúgjak be? Lécci hadd rúgjak már be!

warezspam (törölt) 2009.10.12. 09:55:13

Részben egyetértek a posttal. Én 25 vagyok, és nem is tudom, hogy mikor rúgtam be utoljára. Sörözök, majdnem minden nap, és nemrég házibuli is volt nálam. Nem szeretek részeg lenne, inkább spicces, jókedvű, ilyesmi. És eleve a gyomrom megállj parancsol egy idő után. Egyszerűen nem tudok többet inni, és kész. Oké, előfordul, hogy a dehidratáció miatt másnap fáj a fejem. De ezzel nem büszkélkedem, és azzal sem, ha hányok (évek óta nem hánytam piától), vagy azzal sem, hogy hűűű, én mennyit ittam.
Ha ezekkel büszkélkedik egy középkorú, akkor tényleg probléma van vele...

Golem 2009.10.12. 09:55:40

"Apa azert iszik mert te sirsz."

toxikus 2009.10.12. 09:58:58

höhö. asszem az írásból le lehet szűrni,h a posztíró a tipikus kis lúzer kategória:)

changebug (törölt) 2009.10.12. 09:59:03

berúgni nem nagy teljesítmény - túlélni igen :)
amúgy mégis akkor mi legyen a közös nevező a férfiaknak? háború nincs, a nők megosztanak hát isznak mint a gödény és romantikáznak újraidézik állati ösztöneik kiélését. ennyi. amúgy meg legalább lenyugszik az ember 1-1 hardver reset után és nyeli a szart egy hónapig amíg ki nem csapja újra a biztosítékot.
És beláthatod, hogy jobban jársz ha magukba tesznek kárt az emberek mint ha másban.
Úgyhogy kicsit több tiszteletet én se szólok be a magaskultúrának 2 kanállal fogyasztóknak - pedig van egy véleményem arról is.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.10.12. 09:59:44

Erre egy régi klasszikus jutott eszembe:

"Alkoholista az, aki ugyanannyit iszik, mint mi, csak valamiért ellenszenves!"

Quicksilver 2009.10.12. 10:00:38

A mértéket nem nagyon ismerik az emberek - és másban sem, miért pont az ivásban tennék...?

OmegA404 (törölt) 2009.10.12. 10:02:12

Ki a felnőtt? Aki nem függ senkitől?
Van olyan?

Egyébbként szerintem azért isznak, mert szar az élet, nagyon jó néha ezt elfelejteni.

Ezek a nagy antialkoholista Úrak biztos a gyerekkori álmaikban élnek... sajnos egynni űrhajós nem kellett. Ráadásul az igazságtalan meggazdagodás földjén inkább magadat rombolod, minthogy rendesen odategyenek annak akinek kéne....

Tudom a tükröt kell szídni, mikor a pofád görbe... mit tehet az egyetlen olyan állat aki tudja, hogy bíztos meg fog hallni?
Jól érzi magát míg él, nem?

Brukk 2009.10.12. 10:02:18

Márpedig aki nem antialkoholista, felnőtt korára igenis különbséget kell tudni tennie "szar" (értem ez alatt ihatatlan) pia és "normális" ún. jó pia között. A kerítésszaggató, meg a vegyszer ízű vodka az ihatatlan kategóriába tartozik.
A kettő között egyebek mellett az a nagy különbség, hogy az utóbbit nem kíséri fejfájós - másnaposság érzés.
E mellett be kell tudni lőnie magát, hogy mennyit "bír el" a szervezete különösebb következmények nélkül. Ez is egyénenként változó.
A különbség ott van, hogy valaki ezt elsajátítja, van aki nem, van aki meg tudomást sem vesz róla, és teljes erőből nyakra-főre vedel mindent.
Úgyhogy lehet mindent, csak mértékkel, és minőséget!

CyberPunK 2009.10.12. 10:04:13

@Quicksilver: Kikérem magamnak, én mértékkel és tartózkodással iszom! Mérték a vödör, tartózkodás az asztal alatt. :D

Bellagio 2009.10.12. 10:04:24

Attol meg, hogy neha lecsuszik fel uveg Johnny Walker Blue egy hetvegi buliban, nem vagyok alkoholista csak jol erzem magam.

Aki nem tud elni maradjon csak otthon a negy fal maganyaban es olvasson Dosztojevszkijt.

Laidbeck · http://pszichoblog.blog.hu 2009.10.12. 10:05:07

remek poszt. teljesen egyetértek! ez bizony így működik... néha én is ezt csinálom, de legalább bevallom az okát. ja és nem vagyok 40 éves meglett ember. :)

stower 2009.10.12. 10:08:00

@mokkaczuka: ha ilyen sznob ideológiát gyártasz hozzá, akkor te nem is vagy alkoholista? Mert amúgy a leírtak alapján...

Leiter Jakab · http://leiterjakab.blog.hu 2009.10.12. 10:08:24

Hát bakker, te is a könnyű végéről fogtad meg a blogolást ;), tévhiteket nem lesz nehéz találnod.
További sok sikert, eddig ezek jók.

josepapa 2009.10.12. 10:08:59

Sajnálom a kedves posztírót, hogy milyen egy munkahelye van, meg környezete, ahol mindenki iszik, mit az állat. Nem mellesleg az ivás és a virtuskodás a magyar néplélek szerves része, lehet ezen nyavajogni, de attól még így van. Na megyek bedobok valami édeset:)

Homeoffice 2009.10.12. 10:10:10

@Brukk:
Van egy apró probléma.
Tudod ha minőséget innék rövidből. (átlagban sört iszok)
És abból, Ha minőséget innék, akkor egy este elinnám a fizetésemet.
Tudjátok srácok, sokan nem engedhetik meg az 5-10 ezres pezsgőket, meg a 12 éves whiskeytt.
Tudomtudom ők dögöljenek meg.,

Karcolt lendület 2009.10.12. 10:11:05

Ez van, ezt dobta a gép, az európai kultúrában az alkohol az általános tudatmódosító és a törzsi összejövetelek "varázsitala". Ezt használjuk lazításként ill. a társasági élethez is hozzátartozik: baráti beszélgetésekhez vagy bulikhoz. Nem mindenkinek és nem mindig, egy jó tea mellett is lehet beszélgetni, de abból nehezebb több korsót meginni (vagy akkor már pörög az ember, mint béka a turmixban).

Amúgy az alkoholos italok nem feltétlenül rosszak, a kölyökpezsgő és a kóla viszont - ahogy egy előttem szóló is megjegyezte - szar.

Az egyetlen, amiben egyetértek, hogy a direkt ivásra kihegyezett bulik elég infantilisek: legénybúcsúk, vagy pl. házibuliban beugróként három pálinka fogyasztása. Mindenki igyon igényeinek és a saját tempójának megfelelően: aki jobban szereti elengedni magát, annak több vicces sztorija lesz, azon kívül nem nagyobb dicsőség, de irigykedni sem kell. ;-)

őszecske 2009.10.12. 10:12:02

Az biztos, egy bizonyos kor után csökken az alkohol utáni "vágy"...Sokan később jönnek rá, mennyi pénz ment el a piálás miatt, vagy milyen hülye volt sok sok bulin, mert beivott...A másnaposságokról nem is beszélve...stb.

harmincas 2009.10.12. 10:12:04

@OmegA404: "azért isznak, mert szar az élet"

Na látjátok, ez a felfogás a fő baja a magyaroknak. A felelősség totális hárítása.

Nyuszifülek, fogjátok már fel, hogy OLYAN AZ ÉLETETEK, AMILYET CSINÁLTOK MAGATOKNAK.

kicsi bogár 2009.10.12. 10:14:24

Szar az élet, igen...de piával csak pillanatnyi, napi örömet lehet elérni...
(szeretem a sört, pezsgőt...)

CyberPunK 2009.10.12. 10:14:31

Faszkivan azokkal az emberekkel, akik valamit nem csinálnak, de képesek megmagyarázni, hogy mások ezt pontosan miért csinálják.

Homeoffice 2009.10.12. 10:14:38

@harmincas:

Csak nem bölcsész vagy?
ELTE?:D

Gazz 2009.10.12. 10:15:02

Teljesen jó a poszt. Nekem is van egy haverom, aki már az egyetemen is halálba untatott mindenkit annak minden apró részletre kiterjedő tárgyalásával, hogy a haverokkal mit milyen sorrendben ivott, s hogy milyen kemény volt utánna az éjszaka, hogyan hányt, stb... Ezeknek a rendkívül szórakoztató történetek általában azzal a kitétellel kezdődtek, hogy "Ennél már csak az volt a jobb..." és úgy végződtek, hogy elismerést várva jelentőségteljesen ránk nézett.
Nemrég találkoztam vele 15 év után. Basszus, még mindig ez a téma. Az első történet után elköszöntem. Lehet kicsit megsértődött, de leszarom.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.10.12. 10:15:57

Jézusom, te nem mondod, hogy nem csaj vagy?!
Nagyon durva. Amiket itt írogatsz...

Karcolt lendület 2009.10.12. 10:16:34

@őszecske:
Nem szoktam hülye lenni, ha leiszom magam. ;-)

@harmincas:
Hagyjuk már ezt burokban nevelkedett vagy szcientológus szöveget.
Nem mindenki születik az utca jobbik oldalára.

mokkaczuka 2009.10.12. 10:19:27

@lacip: Az miért sznobizmus, hogy ne igyál szemetet?

Jómagam egyébként nem nagyon tudok inni, soxor még társaságban sem, mert mindig én vezetek. Hétvégén tolok öt sört meg egy üveg bort, na de az olyan is. Ha pénzügyi gond van, akkor még ezt se, mert elsőnek a kocsit tankoljuk meg... ő a szomjasabb... :)

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2009.10.12. 10:19:34

Én meg nem értek egyet a poszttal.

Matko Destanov · http://opni.blog.hu/ 2009.10.12. 10:20:46

Az alkohol nem ad választ, de legalább segít elfelejteni a kérdéseket... :DDD

Vad.Korte (törölt) 2009.10.12. 10:21:09

Végre valaki kimondja: brúgni gáz.

indapass90210 2009.10.12. 10:22:55

@Vad.Korte: dehogy gáz, kell néha egy kis lazulás! Én utálom a karót nyelt embereket.

Bellagio 2009.10.12. 10:23:34

@Gazz: Aztan lehet, hogy o majd 80 evesen szivarozgatva meseli az unokainak a szamtalan sztorit, te addigra meg mar reg belehaltal az unalomba.

Matko Destanov · http://opni.blog.hu/ 2009.10.12. 10:23:50

Egyébként én rengeteg multi és nem multi céghez járok és sokat tárgyalok kis, közepes és nagyfőnökökkel is. Én azt látom, hogy ez a nagy piázás a divaton túl betudható annak a feszültségnek is, ami az emberekben munkálkodik, hiszen a felelősség nem vállalása a magasabb szinteken kezdődik és tolja mindenki szanaszét.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.10.12. 10:23:57

Utóbbi idők legjobb posztja, nem is tidnék jobban egyetérteni. Mindig taszított ez a beszédtéma, ha valaki lealjasodik, hát tegye, de én nem vagyok rá kíváncsi. Ezt meg is szoktam mondani új ismeretségeknek, hogy engem bebaszós sztorival ne 'szórakoztassanak', mert gusztustalan és nem érdekel. Érdekes módon a többség tiszteletben tartja és megférünk egymással. Kényszeredett mosollyal hallgatni a baromságokat, nos nekem arra nincs időm :)

Brukk 2009.10.12. 10:24:00

@Gunther: Nem ezt mondtam, csak szándékosan sarkítottam ki. A vegyszer-vodkák, meg az ötcsillagos prémium konyakok között azért vannak még lépcsőfokok.
És egész jól be lehet lőni a pénztárcához az alkohol fogyasztást.

mokkaczuka 2009.10.12. 10:25:28

Szerintem az antialkeszség férfiban mindenképp gáz, de sokszor nőben is. Nekem anno a legjobb(nak tartott) haverom volt az, akinek soha, egy korty szesz nem csúszott le a torkán, szilveszterkor se, semmikor, semmilyen indokkal. Egy vészterhes szituációban derült ki róla, milyen egy tetves rohadék, nemhogy a barátját, de alighanem az anyját is eladta volna két fityingért. (Ma ott van a tízmilliós végkielégítés-felvevők között, de róla speciel nem sokat írnak, mert fenyegetőzni nagyon tud.) Aztán elkezdtem figyelni, és az volt a tapasztalatom, hogy a merev antialkeszek általában rohadékok. És nőben is vigyázni kell velük.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2009.10.12. 10:25:38

a csordaszellem uralkodik...
amúgy miért 30-40 éveseknél baj ez? szerintem ez minden életkorban baj
bulizósfiatalok...

t.o.d. 2009.10.12. 10:26:07

berúgni nem gáz. rendszeresen berúgni má gáz. a jófajta sörnek, pálinkának, bornak pedig igenis jó az íze, nem csak a hatása miatt iszom.

ez az egész poszt egy álszenteskedő ostobaság. néhol van igaza, de az egész végkonklúzió marhaság. lehet bannelni. :-)

sorica123 (törölt) 2009.10.12. 10:27:17

Egyszerűen nem tanulnak meg inni, mert akkor nem tudnának többé bebaszni és vége lenne ennek a sztorizgatási ágazatnak. Inni nem kötelező. Viszont némelyik pia szerintem finom, csak rá kell készülni, hogy a szesz az csíp és nagyon nem mindegy, mennyit iszik belőle az ember. Az meg a másik, hogy aki berúgni akar (magyar átlag) az nem eszik előtte vagy közben - aztán meg van lepve, hogy hánynia kell tőle meg fejre áll.
Szóval nem százasak az emberek, többek között a pia-kérdésben sem. Nekem is volt nem-tudok-inni-de-tolom-korszakom, nem vagyok rá büszke, de nekem az kellett, hogy megtanuljam, hol az elég...

mokkaczuka 2009.10.12. 10:28:24

@endike: Náluk azért baj, mert már a második házasságából is minimum egy gyerekének kéne lenni, az előzőből meg kettőnek. Ehhez képest némelyik harmincas mutál és épp csak borotválkozni kezd, fősikolára jár és nyelvvizsgára készül. Persze berúgni se tud rendesen. Úristen, de utálom ezeket a nyálgépeket!

Bodzaszedő Manager (törölt) 2009.10.12. 10:28:58

?????? Én józanul is vicces tudok lenni. Inni meg általában zárt körben szoktunk beszélgetés közben a régi komákkal. De hányásig sose isszuk magunkat. Buliban nagyon vigyázunk, hogy ne rúgjunk be, nehogy túl sokat beszéljünk. Ez most akkor mi?

Hozzászóló 2009.10.12. 10:29:04

Sokatokkal egyetértek. 26 vagyok, és mostanra már megtanultam, mennyit bírok. Leszoktam pl. az "egésznapozásról" (amikor reggel 6-tól ott piálsz a haverokkal zárásig, huh, az kemény), vagy amikor egyik szilveszter éjjel kb 30 üveg mindenféle szeszt lenyomtam (bár érdekes, hogy nem voltam másnapos), esetleg megemlíthetem a hajnalig tartó buli + másnap reggel vizsga kombót is.
Szóval szerintem ezeket kinövi az ember, mint ahogy már nem hordom azokat az idióta ruhákat sem, a hajam is normális, leszoktam a cigiről is. Sörözni szoktam, néha borozni, egyszer-egyszer ha elmegyünk egy jó helyre (nem füstölős, hanem igényesebb bár vagy ilyesmi) akkor esetleg pár rövid. De a lényeg, hogy kordában tudom tartani a vedelést, nem tudom mikor hánytam utoljára. Jobban élvezem ugyanakkor az egyéb örömöket, élményeket, amikre nem volt igényem/lehetőségem 10 évvel ezelőtt, pl. utazások, párkapcsolat, egy jó séta a parkban, kocsi, jobb ruhák, mindenféle kütyü stb.
Ha valaki 25-30 éves korára nem gondolkodik hasonlóan, olcsó híg szart iszik csak hogy berúgjon és mulasson, nos, az szerintem sikeres ember nem lehet. Meg kell tanulnia mindenkinek kihasználni az egyéb értékekben rejlő lehetőségeket (legyen akár szivarozás, hiszen azt is élvezik sokan), mert csak ezekért lesz érdemes élni, szerintem. Ha valakit csak az tesz boldoggá, népszerűvé, hogy iszik, háát. Az az ember beteg, még ha nem is tudja.
Mértékkel, minőséggel bármit lehet élvezni!

Homeoffice 2009.10.12. 10:29:35

@Brukk:
Ez világos, igazából kettővel - hárommal feletted szólonak szóltam vissza.
Hála égnek a kedvenc italom nem kerül annyira sokba, jó sokáig lehet iszogatni.
Illetve a (Dr*h*r, K*iser) szint megfelelő mint a májamnak mint a pénztárcámnak.
Ezenfelül tegyünk különbséget a sörösök, a borosok illetve a töményesek között.
Az előbbi kettő egyáltalán nem azért iszik, mert nagyon hamar el akar jutni a totális berugásig.

Teng-Hsziao Gerzson 2009.10.12. 10:32:56

Egyetértek harmincassal, bár tény, hogy egész sok ok miatt rúghat be az ember. Aki viszont olyan veszélyesen hülye, hogy azért vedel, mert attól jobb lesz bármi is... Csak szánni tudom az ilyen kreténeket. BÁRMIKOR is rúgtam be bánatomban (szakítás, halott családtag, stb.), csak rosszabb lett - kétlem, hogy ez a tapasztalat merően szubjektív volna. Remélem azok, akik ennyire életrevalóak, minél hamarabb elfogyasztják azt a mennyiséget, amitől megadja magát a szervezetük. Valóban, részben az ilyenek miatt tart itt ez az ország. Hogy mindig más miatt szar minden, de én véletlen se erőltessem magam, főleg ne többször, ha elsőre nem sikerül... Na, ezt kéne kurva nagy sebességgel elfelejteni. Bocs, kicsit off voltam.
Van viszont egyéb lehetőség is, mégpedig ha az illető valóban mintegy katalizátort használja a szórakozáshoz. Hosszú vitát lehetne folytatni arról, hogy ki szórakozik jobban, aki ivott, vagy akinek úgymond nincs szüksége rá, de ez már szerintem mindenki magán ügye. Mindaddig persze, amíg ezzel a szokásával nem lesz különösebben terhes a környezetének (pl. később vezet, netalán hazamenve manuálisan gyereket/asszonyt nevel). Ha viszont valakinek jólesik, hogy sugárban okádik, akkor tegye bátran, csak a porcelánkagylót célozza, különben felnyalatom vele, ha nálam volt a buli.

vényesssy 2009.10.12. 10:33:33

Szerintem az alkoholizálás, sok más mellett, a kultúránkból kivesző férfiavatás szeretartásainak pótlására szolgál. A férfilélek ennek hiányában(ti. hogy a közösség nem ismeri el az avatás szertartása után teljes értékű férfinak) akár egész életében bizonyítani kénytelen önmagának és a közösségnek, ami körülveszi. Az évek múlása nem avat automatikusan felnőtté, azért tenni kell valamit!

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2009.10.12. 10:34:09

Társadalmunk alkoholfogyasztó társadalom.

Hozzátartozik a kultúránkhoz, hogy néha iszunk többet-kevesebbet.
Családi szülinapozás: keresztapu pálinkája vagy Jäger ebéd előtt, utána bor vagy pezsi.
Céges buli vagy team-building: sör és bor, max a szalonspiccig.
És ugyanígy karácsony, házibuli, szilveszter, baráti bowlingozás, húsvét... nem tudsz olyan eseményt mondani, amikor ne fogyasztana a többség alkoholt.
piál a Föld. :D

A post pedig álszent, prűd és erőltetett.

ja, amúgy ha "a szerző (...) alkalmanként és mértékkel fogyaszt szeszes italokat", akkol nem csak hogy nem antialkoholista, de jobb ha tudja: alkoholistának minősül. Mert aki évente (!) egy deci bort v. pezsgőt megiszik, biológiai szempontból már alkesz (ezen anno úgy meglepődtem gimiben, hogy egy életre megjegyeztem).

Brukk 2009.10.12. 10:35:32

@Gunther: Én tulajdonképpen "mindenes" vagyok.
A pálinkát 1.800,-Ft/L áron szerzem be, de tudom, miből van.
A bort 2-3.00,-Ft-ért és megfelelő, jó minőség.
Csúcspiát csak kiemelt ünnepnapokon, vagy ha megkínálnak...

Gazz 2009.10.12. 10:35:51

@Bellagio: Hát ha ennyit iszik, mint amennyit elmesél, akkor erősen kétlem, hogy megéri a nyolcvanat.
Másrészt meg ha így lesz, az unokák is belehalnak az unalomba rövid idő alatt.

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2009.10.12. 10:36:51

Én is iszok néha alkalmanként szeszesitalokat.

segitoember 2009.10.12. 10:37:28

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):

"A post pedig álszent, prűd és erőltetett."

hát, az álszentség az inkább ez:
"Hozzátartozik a kultúránkhoz, hogy néha iszunk többet-kevesebbet."

indapass90210 2009.10.12. 10:38:13

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): nem, az az alkoholista, aki többet iszik az orvosánál!

reader613 2009.10.12. 10:38:37

riszpekt a posztolónak, még annyit kifelejtettél, hogy ugyanennek a jelenségnek az is egy mellékhatása, hogy az ilyen társaságokban szinte mindenkiről kiderül, hogy magasan képzett borszakember, aki jól meg tudja mondani, mi hogy készül.

Legalábbis ő nagyon hisz benne és nagyon tolja a frankót.

gabcigirl 2009.10.12. 10:38:51

Valahol baromi nagy probléma szerintem, hogy bizonyos emberek csak tudatmódosítóktól meg szesztől tudnak kikapcsolódni.

Ennél is nagyobb gáz, amikor viszont hülyének néznek mindenkit, aki nem így akar élni és nem 52 évesen, májzsugorban akar elmenni ebből a világból...

Stoney Hill Billy 2009.10.12. 10:41:26

Én szeretek piálni. Meg berúgni is. Szerintem tök vicces dolog, és relaxál.
Abban viszont igazad van, hogy ezzel dicsekedni elég gáz.
Sorolja a barma, hogy mikor hol, mennyit meg bírt inni. Ki a faszomat érdekel?
Ez is egy ilyen proli szokás.

Homeoffice 2009.10.12. 10:41:27

@Brukk:

Én jager, becher + sör.
Csúcspia...csúcspia...
Egyszer adtak egy fél decit egy mittomén milyen csúcsborból. (A srác dicskedett hogy kb 15 ropi egy üveg belőle)
Háááátháááát... csak gratulálni tudtam neki. Majdnem visszajött.

Host 2009.10.12. 10:41:27

"a szar íz, a rosszullét, a másnaposság (a függőség)"
- Nem iszom olyat aminek szar az íze,
- Életemben kb 2x hánytam piától,
- Nem vok tőle rosszul,
- Nem vok másnapos, utálnak is érte,
- Függőség. Franc tuggya.

A fentiek alapján miért ne igyak? :)

Stoney Hill Billy 2009.10.12. 10:42:03

@Stoney Hill Billy: kivéve, ha télleg vmi jó sztori kerekedett ki belőle.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.10.12. 10:42:45

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): szerintem sem álszent, sem prűd, sem erőltetett. Nem a piálással van a gond, hanem azzal, hogy sokan felnőtt fejjel is hőstettként számolnak be arról, mennyire mocskosul berúgtak. Mindenkinek szíve joga azt csinálni esténként, amit akar. De nehogy már kötelező legyen jó pofát vágva végighallgatni az ezerszer hallott és érdektelen sztorizgatást róla.
@gabcigirl: ott a pont.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2009.10.12. 10:43:15

Sztorizgassunk, hogy legyen mit unni.
Lementünk Tokajba vagy tizen, és csak ketten nem hányutnk az első este.
Törköly rulez!
Igaz, hogy már 15 éve történt, de megismételném örömmel.

Glg 2009.10.12. 10:43:49

ezmi??? :D. Igenis prűd és álszent koholmány. Tini koromban sose cigiztem mert szar-inni azért ittam mert szórakoztató volt és szeretem a sört. "Aki le bírja nyelni a keserű sört vagy a vegyszerízű vodkát"-hát az a helyzet h nem kisüveges rakétákat meg kőbányai sört kell inni és akkor nincs szar íze semelyiknek sem :).
És igenis a berugós sztorik viccesek.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.10.12. 10:44:55

@Brukk: na barátom, ez az 1800.-Ft/lityi ár érdekelne, a jelenlegi beszerzésem 2200.-Ft/l, és hamarosan drágul 2500-ra. :)))

Ezt a bejegyzésemet a mélyen tisztelt antialkeszek NE OLVASSÁK, még "megfekszik a gyomrukat" :))

Teng-Hsziao Gerzson 2009.10.12. 10:45:00

Ó, vajh miért veszi mindenki egy kalap alá a kommentjében az alkoholfogyasztást úgy általában, és a megvadult lőrenyelést? Nem az ivással, hanem a bebaszással van gond, ill. ez utóbbival való nagyzolással.

toxikus 2009.10.12. 10:46:18

sztem az a lényeg,h meg kell válogatni,h mit mesél az ember. van ami gáz, van ami meg vicces:)

Brukk 2009.10.12. 10:48:01

@Gunther: Ja, ittam már én is gerekopárt, meg rémimartent, de hát nem gyakran jutok hozzá efféle delikátokhoz.
És ha megtehetném, sem mindennap ez kerülne az asztalra.

Homeoffice 2009.10.12. 10:48:54

A nagy kedvencem az a komment amelyben arróll van szó, hogy a piálásos sztorik miatt próbál keménykedni így fizetésemelést kicsikarni...

"Nem akarsz egy ilyen rettentő egészséges embernek szekszuális szolgáltatásokat/fizetésemelést/hősnek kijáró tiszteletet adni?"

Hát megnézném azt a munkahelyet.
LOL

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2009.10.12. 10:49:49

Társadalmunkban rengeteg alkohol fogy. Ennek belátható következményei vannak sok-sok családban. A poszt írója itt nem azt szerette volna közölni a T. nagyérdeművel,hogy bármi baja eshet valakinek 1-2-3 sörtől.
Nagyon jó a poszt. A kommentek némelyik kevésbé.

Jollipukki Bácsi 2009.10.12. 10:49:55

Az alkoholnak borzalmas mellékhatásai vannak.
Például amikor az orromon keresztül hánytam ki az Unikmot, és megakadt az orromban egy szem zöldborsó, akkor az nem volt túl jó érzés.

Brukk 2009.10.12. 10:50:14

@Seduxen: Göcsej, falu neve: Barabásszeg (Becsvölgye)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.10.12. 10:51:11

@Gunther: hááát, Herr Oberst, legközelebb ne is hívj M2-be, nem szeretnék hozzád hasonló "szaralak" lenni, mert mondjuk megiszok 4-5 koktélt egy este alatt.

Vagy a kollégákkal (4-en) megiszunk 2-3 palack bort egy késő estig tartó beszélgetés alatt.

Esetleg családi összejövetelkor (3-4 óra leforgása alatt) elfogyasztott 2 feles, és 2 üveg sör.

Ezzel a tudattal nem bíííírok együtt élni, megyek véget is vetek az egésznek, nem szeretnék 52 évesen májzsugorban meghalni. Mert ennek a "mérhetetlen" alkoholfogyasztásnak az lesz a vége...

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2009.10.12. 10:51:33

"Szartad-e össze magad kula részegen,
és ha nem, miért tagadod?"
1800-ér nem tudom, milyen piát lehet venni, amikor kb. 1000-ért főzik ki.
Biztos kurmpliszesz.

Pilgram (törölt) 2009.10.12. 10:52:39

az alapvető állítással van gond: "Szóval kedves sörunikumos, tekilázós barátaim, TÉVHIT, hogy berúgni nagy teljesítmény, bárki utánatok tudja csinálni, nőjetek fel, unom a vicces sztorijaitokat és üdvözlöm a májatokat!"

nem berúgni teljesítmény, azt mindenki tud! NEM berúgni sok piától, AZ a teljesítmény keziccsókolom!

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2009.10.12. 10:53:09

Egy sör nem sör.
Két sör fél sör.
Három sör egy sör.
De egy sör nem sör...
.
Félig bebaszni pocséklás.

snorbi 2009.10.12. 10:53:40

@changebug: "romantikáznak újraidézik állati ösztöneik kiélését"

Nosztalgiázásra gondoltál?
Csak elképzeltem, mekkora romantikázás lehet egy kanbulin :)

Homeoffice 2009.10.12. 10:55:12

@Pilgram:
Így van. Nem az alegény aki agyonissza magát, hanem az aki másnap be tud menni dolgozni, és teljesíteni tud.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2009.10.12. 10:57:46

Én mán öreg vagyok. 6 sör-feles kombótól mán bebaszok.
De ettől még nem hányok, hazatalálok, és másnap tudok igát húzni.
Hányásoz meg másnaphoz az a jó, ha keversz hozzá pezsgőt is.

Habzsolháp 2009.10.12. 10:57:56

Az a szar, hogy ha részeg vagy azt mindenki észreveszi, de ha szomjas azt senki.... :-)

BTA 2009.10.12. 10:58:54

@Bellagio: bocs, de valamit nem értek: a piáláson kívül más nincs az életben, ami érdekes/vicces/tartalmas lehet? Amit majd mesélhetsz az unokáknak? Azzal tényleg hasznára leszel a gyereknek, hogy meséled neki a bepiálós sztorikat... szükséges az egészséges jellemfejlődéshez...

ElCapitan 2009.10.12. 10:59:36

@Gunther: én két pohér rozétól tényleg hányok

a poszt jó volt, egyetértek vele

AdamT · http://durva.blog.hu 2009.10.12. 10:59:47

szerintem jó poszt... elég száni a 40 évesen részegen okádó manager, aki másnap előadja magát :)

Karcolt lendület 2009.10.12. 10:59:57

@mokkaczuka:
Hasonlóak a tapasztalataink.

@gabcigirl:
"Valahol baromi nagy probléma szerintem, hogy bizonyos emberek csak tudatmódosítóktól meg szesztől tudnak kikapcsolódni."
El kell szomorítsalak, az emberiség nagyobb része ilyen: a tudatmódosítók által segített stresszoldás elmaradása valahol máshogy fog (pszichológiai) problémát okozni.
Mondhatni: nincs tökéletes megoldás. ;-)

vivax 2009.10.12. 11:00:12

legyél már normális, HE. Miért nem iszol, vagy szívsz már végre valamit, ahelyett, hogy ilyen állatságokat írsz? Sokkal értelmesebb dolgok azok. na megyek, mert kibaszott másnapos vagyok, és el kell lógnom még valahogy 2 órát a melóhelyemről ebédig. Asszem bedobok egy két sört.

Pilgram (törölt) 2009.10.12. 11:03:31

egyébként meg az élet olyan mint egy motort. néha be kell rúgni, hogy menjen. a maxiegészségeseknek üzenem, hogy amikor majd te patkolsz el 50 évesen és csak pillázol hogy mi mindent hagytál ki, én még majd 90 évesen is a "zsugorodott" májammal fogok jókat mesélni a (déd)onokáimnak, akkor majd talán gondolok rátok egy-két percig, majd jót röhögök rajtatok.

smartdrive 2009.10.12. 11:03:50

na mi az, még senki nem írta le, hogy "jövedéki adó"? (a kategória level2 tévhite)

h_zolee 2009.10.12. 11:05:24

béna poszt.

miért nem arról posztolsz, hogy kék az ég, vagy hogy zöld a fű? ugyanekkora újdonságot mondanál.

az egész blog"szféra" (HAHAHA!) az ilyen posztok miatt olyan híg semmi, amilyen.

indexfőoldal?
nevetséges.

egy kecske nem csinál sarat 2009.10.12. 11:08:49

Nem tudom, szóba került-e a hozzászólások között, de ne felejtsünk el egy lényeges mozzanatot az alkohollal kapcsolatban: az alkohol egy idegméreg, amelynek van egy olyan hatása, hogy eufóriát okoz (eleinte, a mérgezés súlyosabb tünetei meg a zavarodottság, a koordinációs tünetek stb. - mindenki ismeri). Lefordítva: a spicces ember boldognak érzi magát. Tovább lefordítva: bebaszni jó.
Persze-persze, a saját magunk blamálása, a szar gyomor meg a többi, ami utána jön, az kurva szar, de konkrétan a bebaszás folyamata örömérzettel jár... és én például főleg ezért szoktam csinálni.

drhb (törölt) 2009.10.12. 11:10:21

Kissé álszent stílusban fogalmaz a posztoló, de van abban némi igazság amit ír. Szinte bármely társaságban menő dolog a berúgásról mesélni. És ez nem csak igényszint függő, a 40-50 éves nem alkoholista emberek például jobb minőségű szeszt isznak, mint a fiatalok, de náluk is úgyanúgy divatos dolog az alkoholt magasztalni. Ez mélyen beleívódott a kulturánkba, sokminden körülötte forog.

Meg is erősíti bennem egyik kommentelő, mennyire igaza van a posztolónak. Leírja hogy sunyi dögök akik nem isznak. Hát igen, nagyon sokan azt gondolják az nem is ember aki nem iszik. Nekem erről ellenkező tapasztalatom van. Ismerek pár ilyen embert, megbízhatóak és rendesek, és nem is álszenteskednek mint a posztoló, egyszerűen csak nem isznak, nem mondják hogy én se igyak.

drhb (törölt) 2009.10.12. 11:11:37

Vissza is vonom azt hogy álszent a posztoló stílusa, mert pont ő az aki szembemegy az emberek ellenszenvével amikor valaki ezt fel meri vetni.

szajberpiraty 2009.10.12. 11:13:38

Mindenki azt találja az életben, amit keres. Ha a piálást, akkor azt. Csak ezért nem érdemes élni.

drhb (törölt) 2009.10.12. 11:13:58

Ja és ha végignézem azokat az éveket, amióta szeszt fogyasztok, a legnagyobb élményeim nem kapcsolódnak hozzá, vagy csak közvetve. Elég gáz ha sokaknak ezt jelenti, mikor jól érzik magukat.

drhb (törölt) 2009.10.12. 11:15:36

@szajberpiraty:
A piálás lehet melléktevékenység is. Most hétvégén tájfutó versenyen voltam, este meg söröztünk, boroztunk, de nem azért mentünk hogy sörözzünk, borozzunk, de belefért.

efi 2009.10.12. 11:18:30

Én teljesen egyetértek.
Nem az a fő probléma, hogy valaki be akar rúgni, rúgjon. De erre miért kell büszkének lenni ?? És ugye ebből meg az is következik már egyenesen, hogy aki nem akar berúgni, az nem akar büszke sem lenni magára, tehát valami biztos nem stimmel vele. Szánalmas.

indapass90210 2009.10.12. 11:19:02

Azt nem tudom mondta-e már valaki, hogy azokkal az emberekkel jó józanul is időt eltölteni, akikkel jó együtt bebaszni is. Aki baromállat részegen, arról előbb-utóbb kiderül, hogy baromállat józanul is, akárhogyan is titkolja.

Homeoffice 2009.10.12. 11:21:26

Mondjuk azért vicces, hogy megint min megy a vita.
Ebben az országban az a szép, (mivel sokak állításával ellentétben demokrácia van). hogy itt aki akar inni az piál, aki meg nem akar az meg nem piál.
Most őszintén kinek milyen köze van hozzá, hogy ki mit csinál?
Én sem szólom le az antialkeszeket, meg azokat az egytemisákat, akik tanulás helyett hetente négyszer ronggyáisszák magukat. Meg a senior leader alkoholista managereket sem:)

harmincas 2009.10.12. 11:21:28

@Karcolt lendület: én sem születtem elit családba - távolról sem.

Tény: amíg szembe nem nézel azzal, hogy az életedet te alakítod, addig az szar is marad.

Mellesleg (az előző válasz kapcsán): se bölcsész, se szcientológus nem vagyok. Kétgyerekes, 40 felé közeledő szellemi szabadfoglalkozású vagyok. Na sziasztok.

Bellagio 2009.10.12. 11:21:29

@AdamT: Na az viszont mar nem szani ha annak a 40 eves managernek van mondjuk egy Princeton MBA-je es masnaposan is lealaz mindenkit az eloadasaval.

bigthereal 2009.10.12. 11:22:43

régebben sokat ittam, de nem rendszeresen, volt úgy, hogy lement 1 üveg whisky egy este, mostanában már nem nagyon látom értelmét...

bár igaz, hogy piásan minden csajt fel tudtam szedni:P :)

AdamT · http://durva.blog.hu 2009.10.12. 11:22:55

@Bellagio: de, ez szerintem száni. Akkor is gusztustalan a szarevés, ha Einstein csinálja.

Rebelde 2009.10.12. 11:24:04

jó poszt, a kommentekből is látszik, hogy sokakat érzékenyen érintett:)

szajberpiraty 2009.10.12. 11:24:13

@drhb: Valószínűsítem, hogy nem hánytatok.

Létezik kulturált alkoholfogyasztás is...

Én azokra értem, akik hőstettnek érzik azt, hogy isznak.

Apósom minden berúgása alkalmával hőstettnek érzi, hogy ennyit, meg annyit ivott... Neki ennyi az élete, meg a robotolás. Inni, és robotolni.

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2009.10.12. 11:26:38

Csak a rend kedvéért, azoknak, akik nem olvasták a legvégét: nem vagyok ünneprontó, karót nyelt antialkoholista, nem félek a piától, nem öntöm a szobanövényre, ha rám tukmálnak valami szar, de agyondicsért házipáleszt, de ha aznap este úgy van kedvem, akkor onnantól már csak üdítőt iszom. Na ilyenkor szoktak vicceskedni azok a seggfejek, akikről a poszt szól, de nem sok sikerrel.

Céltalan Gyűlölet :) (törölt) · http://hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C5%B1l%C3%B6let 2009.10.12. 11:29:31

@Pilgram: A májad alkalmazkodik a rendszeres iváshoz, ehhez egyéni teljesítmény nem kell.

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2009.10.12. 11:31:42

@pounderstibbons: Ott a pont, valóban ez a dolog háttérpszcihológiája/társadalmi beágyazása.

Céltalan Gyűlölet :) (törölt) · http://hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C5%B1l%C3%B6let 2009.10.12. 11:31:55

@Pilgram: Baszni is lehet ivás helyett. Mindenkit kurvára fog érdekelni nagypapi mekkorát okádott az eklub megett :D

Rebelde 2009.10.12. 11:32:53

@Céltalan Gyűlölet :):

azért egy májfunckió vizsgákat nem árthat, csak hogy tudjuk a máj mit szól a rendszeres iváshoz:)

nevetőharmadik 2009.10.12. 11:36:10

Egyszer és mindenkorra öntsünk tiszta szeszt a pohárba! :D

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.10.12. 11:39:27

Sokkal jobb meginni 1 (jó) sört, mint inni ezeket az agyoncukrozott, műanyagból készült lónyálakat (kóla, fanta, "gyümölcslevek").

Akinek meg arra van igénye, hogy "vodka ízű szeszesital"-t fogyasszon, annak egészségére.

AdamT · http://durva.blog.hu 2009.10.12. 11:43:02

@danaz: a poszt nem is azokról szólt, akik egy forró nyári napon bevágnak egy pofa sört...

Aurian 2009.10.12. 11:45:03

Ismerd be misbelief, karót nyelt, impotens, álszent antialkoholista vagy, irigykedsz azokra a 30 és 40 éves menedzserekre, akik nálad többet keresnek és közben még jól is érzik magukat társaságban, még akkor is ha ehhez alkoholt kell fogyasztaniuk. Valld be, hogy te is szívesen imponálnál a nőknek részegen, de olyan gátlásos vagy, hogy még akkor se nyitod ki a szádat, ha már a véralkoholszinted 1% felett van.

Da Real Knee Grow 2009.10.12. 11:46:53

aki iszik, egy idő után michael jacksonná változik.
aki nem, az is.
úgyhogy mind1.

Pong 2009.10.12. 11:50:05

Bátor posztíró az tény, monduk én nem égetném magam üccsivel az éjszaka közepén, a társadalmi berögzödésem s a szociális peer-pressure túl erös elnyomott gyencuc személyiségemnek.

A magyar virtusmentaltás már csak ilyen, s kizárólag egy szivinfarktus állitja meg, ha egyáltalán.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.10.12. 11:50:15

@Gunther: Nem, nem játszák meg. Csak nem bírják.

Nem mondom, hogy nem rúgtam be életemben párszor kicsit jobban, de az hogy 16-18 éves suhancok előadják ezt hétről hétre azért az meredek. Ja, miből? Honnan van rá $?

Fat Jew Biatch 2009.10.12. 11:51:06

Pedig a szakirodalomban az olvasható, hogy "csak az ürge nem iszik, de azt meg kiöntik". Ezt látszik alátámasztani a kérdésben abszolút tekintélynek számító Petőfi Sándor is, az állatkínzást, és homoszexuális pedofil szadizmust népszerűsítő "Arany Lacinak" című alapműben.

BKV reszelő 2009.10.12. 11:52:46

@Pong: Mondjuk neked nem is kell "égetni" magadat üdítővel a felfogásod miatt. Jobb, ha minél előbb elvisz az alkohol békésebb vizekre.

Da Real Knee Grow 2009.10.12. 11:53:04

@Pong: ÜCCSI???????????????
én meg ne égetném magam azzal hogy üccsinek hívom az üdítőt.
ÉS IGEN!! EZ IGENIS RELEVÁNS HOZZÁSZÓLÁS!!!!!!

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.10.12. 11:53:13

@harmincas: Egy pöcegödörben elég nehéz jó életet összehozni, ahhoz képest ami lehetőség lehetne, ha nem az lenne itt ami..

Aszi 2009.10.12. 11:53:40

Igen, engem is untat, amikor ismerősök különféle ivós eseményekről mint a világ legszórakoztatóbb, legmulatságosabb eseményeiről beszélnek, mintha az emberi életben ez lenne a csúcsélmény, amit valaki elérhet.

BKV reszelő 2009.10.12. 11:54:35

@Rebelde: Ja, alkoholista a magyar társadalom zöme, de ha a szemébe mondják, akkor megsértődik. :D Ez a ciki, nem a kólaivás !

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2009.10.12. 11:56:03

Kurvára irigylem azokat, akiknek az a problémája, hogy szórakoztatják-e őket bebaszós sztorival.

Pong 2009.10.12. 11:56:32

@BKV reszelő:

Milyen felfogásom miatt kedves uram? Az a felfogás, ami miatt eme cikk született, s Mo. 99%-a igy tesz péntek este, igen, beteg-beteg világ.

@hadada:

Légszi tanulj meg olvasni, parafrázisoltam az OP-t.

drhb (törölt) 2009.10.12. 11:57:16

@Gunther:
Bizonyos környezetben ha valaki nem akar inni, akkor is rá van kényszerítve. Pl. munkehelyi környezet is lehet ilyen, de a kamaszkorban egyetemista korban a piálás belépő a társaságokba. Szóval a szabad döntést erősen kétségbe vonom, ráadásul nem igaz hogy nem szokás baszogatni az antialkeszeket. Elismerem én is szoktam kínálgatni barátnőm nővérét aki nem iszik alkoholt.

Hoppázó Beléndek 2009.10.12. 11:57:47

thank you, captain obvious!

Fat Jew Biatch 2009.10.12. 11:59:05

Engem csak az aggaszt, hogy még csak be se szól senki az abszolút miatt. Mi ez baszki, hugrabug? "I'm a boy named Harry both my parents are dead
Now I'm hangin in the ghetto earnin' wizard street cred
In the common room crib I be chillin with the Shorties,
My homies and me be drinkin Butter Beer forties"

Rebelde 2009.10.12. 11:59:39

@Aurian:
aki csak részegen tud imponálni a nőknek, na az az impotens...
igen szánalmas élete lehet annak, aki azt hiszi, hogy csak sokat kereső emberek tudják magukat társaságban jól érezni megfelelő mennyiségű alkohol elfogyasztása után, ráadásul azt hangoztatva,hogy aki máskét gondolja az nyilván csak irigy lehet, lol

drhb (törölt) 2009.10.12. 12:01:22

@Aurian:
Te egy tipikus műmájer barom vagy. Tudod vannak akik gondolkodnak is, és nem csak döntik magukba a szeszt eszetlenül. Azért elárulom, a nők számára nem vagy vonzóbb attól hogy berúgsz, ha a csajozáshoz neked pia kell, az azt jelenti, hogy te vagy gátlásos. Ja, és a szexuális teljesítőképességet is rontja a pia.

És ezt nem úgy mondom, hogy én ne rúgnék be néha, nem piálnék, csak nálam nem a szesz az isten.

Pong 2009.10.12. 12:01:32

Habár amennyiben abbahaggya az ivást, az nem számít a-alkoholizmusnak, az OP itt a virtusmentalitást, s a divatos binge-drinking-et kritizálja, alapvetöen jogosan, mondhatni egy "awareness" blogposzt keretein belül.

Kommentelök nagy része viszont "shocked and apalled" eme deviáns s kultúrkörböl kiragadott gondolatok miatt.

spry_brrs 2009.10.12. 12:02:02

ezmiez..?
b+, nehogymá ne tehesse mindenki, amit akar, míg másnak nem árt... unod, ne hallgasd. nem komálod a piás-mesélős haverjaidat, akkor ne lógj velük.

JohnWatt · http://allas.dolgok.com 2009.10.12. 12:02:23

Szerintem is csak anyád szerint jó blog ez!

Fat Jew Biatch 2009.10.12. 12:02:34

The ladies all love me cause I look so fine
I be poppin out more babies than Federline
2 parts pumpkin juice one part Mr. Pibb
A dime bag of floo-powder then get back to the crib

A pinch of dragons eye and a smidge of toadstool
One sip you're flying high, just like Paula Abdul

Da Real Knee Grow 2009.10.12. 12:03:21

@Pong: légszi tanulj meg írni

HÁHÁHÁHÁHÁHHÁÁHÁHÁHÁHÁH
GOT YA!!!!!

Pong 2009.10.12. 12:04:44

@hadada:

Typo jew versus grammar náci.

Látom témailag sikerült méltóan divulgálnod.

drhb (törölt) 2009.10.12. 12:04:50

@molnibalage:
Nem olyan drága a pia, ha boltban veszed. Vodkát kapsz 1500-ért, bekeverve 2 liter 100%-os narancslével(500 Ft) 2 embernek jó lesz az estéje. Tehát 1000 Ft/fő. Borból se sokkal drágább, ha a kannás és a minőségi közötti, 500 Ft/palack kategóriát nézzük.

Da Real Knee Grow 2009.10.12. 12:05:50

@rvlvr: komálod...KOMÁLOD?????
EZT A SZÓT BETILTOM!!!!!

spry_brrs 2009.10.12. 12:07:53

@hadada: üvöltözöl hülyeségeket...

Pong 2009.10.12. 12:08:18

Egyébként is abszolút vodka s becher/koser etc. töl nem fog az ember hányni/fejfájni. 16 éveseknek még rossz esetben nincs erre pénz, ilyenkor apa Chivas-át kell piratolni.

OmegA404 (törölt) 2009.10.12. 12:08:33

A piálást támadni elég sikertelen próbálkozás.. évezredek óta.

Küzd inkább a golf áramlattal az egyszerübb lesz.

Rebelde 2009.10.12. 12:09:18

@drhb:

mi az, hogy kényszeríteni kell valakit pl. a munkahelyén, hogy igyon??? mert különben rosszfej lesz, meg hasonlók... az ilyen megszabók menjenek a picsába, má' bocsánat

egyébként szoktam inni, csak nem szeretem, ha megmondják, hogy mikor tegyem, mert különben ésatöbbi

Pong 2009.10.12. 12:10:00

@OmegA404:

Vagy szél ellen de 380V-os dobozra hugyozni, darwin díj faz.

Fat Jew Biatch 2009.10.12. 12:13:12

@hadada: Nem akarok beleszólni a vitátokba, de az nem "komálom", hanem "KOMÁROM". R-rel mint Répa. De amúgy van benne valami, hogy érdemes lenne betiltani.

Aszi 2009.10.12. 12:14:00

Penn Jillette (a bűvész, Penn & Tellerből):

"In my private life, I'm not around any drugs or alcohol. If I go out to dinner with you and you order wine, I leave. I won't be around drugs and alcohol at all. If I find out someone smoked dope that day, they're a pothead and I won't be around them. [...] I don't want to be around anybody who f***in' drinks wine or has a f***in' beer. I guess if you're under 16, it's okay to drink – but once you're anything near an adult, you just have to leave that s*** alone. I've never had a drink of alcohol or any drug in my life."

Da Real Knee Grow 2009.10.12. 12:15:47

@Pong: DIGRESSELEK!!!!!
divulgálni anyám szokott a szomszéd lujzi néninek

Pong 2009.10.12. 12:18:12

@hadada:

Gondolom mikor magához tér a kannás bor s a helyi alkoholisták által elkövetett análdeflorációból.

Szomorú, mikor a szülök ilyen háttérböl jönnek, valószinüleg ezért is vagy ilyen negatív alak.

Fat Jew Biatch 2009.10.12. 12:18:31

A evil spell can cause a bad reaction
Like a day care center run by Michael Jackson
I drink pollyjuice potion when I'm in the hood carousin,
Doin' drive by magic on my Nimbus 2000

Fat Jew Biatch 2009.10.12. 12:20:09

MY NAME IS HARRY P
TO THE "O",
TO THE" T"
TO THE "T",
TO THE "E"
TO THE "R", You see

He's a magic man
He puts the hex in the city
Don't call him Harry Potter

'Cause my name is H Piddy

Pong 2009.10.12. 12:20:33

Persze nehogy azt higgyük egy pillanatra is, hogy csak itt van virtus, persze mindig thinkg globally act locally.

"There was nothing really as glorious as a good beer shit - I mean after drinking twenty or twenty-five beers the night before. The odor of a beer shit like that spread all around and stayed for a good hour-and-a-half. It made you realize that you were really alive.”

OmegA404 (törölt) 2009.10.12. 12:23:41

Anyádnak amilyen izlése van Te is jó nézhetsz ki. Bocs muszály volt.... :)

drhb (törölt) 2009.10.12. 12:27:21

@Rebelde:
Pedig a valóság azt mutatja, hogy fiatalok társaságában nem lehet elismert, jófej, stb. ha valaki nem iszik. Nagyon kevés a kivétel. Munkahelyi bulin, üzleti tárgyaláson szintén íratlan szabály hogy alkoholt kell fogyasztani.

Sörimpotenciáról hallottál? Ez a kifejezés is egy régi hagyománykörben létezik.

vivax 2009.10.12. 12:33:59

a piálás ciki. a koksz a menő, meg a biokaja. meg a tetkó.

Harpilla 2009.10.12. 12:35:29

Ki mesél arról hogy megivott 5 sört, bort, pálinkát ???, nem inkább arról szólnak a történetek, hogy elmentünk a J..val a ... helyre és ott láttunk egy olyan szőkét, barnát, feketét hogy .... és közben ivás van - de nem az a fő mondanivaló

klauss 2009.10.12. 12:36:49

gyerekjáték az egész élet

Da Real Knee Grow 2009.10.12. 12:38:59

@Pong: Személyeskedünk jancsifing?
Azt én is tudok, nézd csak:
Jobb negatívnak lenni, mint egy nagy nullának.
HÁ!!!!TAKE THAT!!!

vivax 2009.10.12. 12:41:32

Remélem a túlvilágon van kocsma...

Közöd?? (törölt) 2009.10.12. 12:45:59

jó az a piálás, én saját lakásomban rendeztem be bárt ahol több mint 50 féle jóminőségű pia van, majdnem mindennap alkesz buli van itthon csomó haverral:-)

Pong 2009.10.12. 12:46:21

@hadada:

Maga hozta ide édesanyját, én csak az öt megilletö kontextusba helyeztem.

Arra viszont megérnélek, hogy take that-et többé ne ird le CAPSLOCK-al, te udvariatlan fráter.

Gondolom részeg is vagy, miért üvöltöznél egyébként.

S take that? Gondolom még a fanszörzetedet is borotválod te szánalmas boyband fanboy.

Da Real Knee Grow 2009.10.12. 12:55:55

@Pong: ujujujuj most viszont elárultad hogy primó vagy.
aszittem tudsz angolul.
na akkor allow me to elaborate:
take that kb azt jelenti magyarul, hogy "nesze neked" vagy csak szimplán "nesze"
a boy bandre csak te gondoltál.
ami akarva akaratlanul előhozza a kérdést....te mér gondoltál rájuk? ájájájájjááááááj móré ez mán homószáx

Pong 2009.10.12. 13:03:40

@hadada:

Tudok még egy pár nyelven az albioniakon kivül, viszont allow me express my profound disgust for your audacy and the complete, utter disregard for the english language in particular and internet communication practices in general.

Szerintem itt most egyértelmü kapitány nyert, s köszönöm, hogy outoltad magad egy szimpletónnak.

Da Real Knee Grow 2009.10.12. 13:09:07

@Pong: whateva
aki nem ismeri azt a kifejezést hogy take that, az nem tud angolul. period.

ps: audacy ilyen szó nincs, max audacity, az meg nem annyira illik a kontextusba.

Pong 2009.10.12. 13:18:58

@hadada:

Ha a progira gondolsz akkor talán nem illik bele, egyébként megengedek magamnak bizonyos typokat(gratulálok, audacicy, orly), hogy magához hasonló grammarnazik belesétáljanak captain obvious csapdájába.

Szomorúan konstatálom, hogy értelmezni nem tanultál meg, igy hát segítenem kell:

www.merriam-webster.com/dictionary/audacity

b : bold or arrogant disregard of normal restraints

magyar-magyar szótár 2009.10.12. 13:23:15

Eddig úgy tudtam, hogy az igazi kocsmarisztokraták megvetik azt, aki hány, meert szerintük az a részeg.
Hányni igazi alkoholista körben szégyen, profi alkoholista megtanul hányni egy vastag HRAPCÍÍÍÍ szerűt "tüsszent" egy mellékutcába. Ruhatárosnők tudnának mesélni, néha az ügyfelek zsebében találni hányást (óvatosan, kimérten egy adagot hány bele egy nagykabát nagy zsebébe.
Alkoholista nők SOHA NEM ISZNAK maXXX kölyökpezsgőt, ők a padlóvázába hánynak, amíg meg nem telik.

A jó máj átka, sose hány a kocsmarisztokrata, de a végén mindenkit elkap a gépszíj és ezeknek a hasnyálmirigye megy széjjel, ami tantaloszi kínokat eredményez, már csak valódi bort, 2-3 cl-ként tudnak benyelni, mint egyensúlyozóművészek harcolnak a hányás ellen s ha győznek, enyhe eufóriát érezhetnek a világundor fölött.

Maga a hányás legyőzése is orgazmikus eufőriát okozhat, profi alkoholista meg is tanulja ezt, mert azért belvárosi árakon számolva egy vastagHRAPCÍÍÍ kb 600 Ft.

Van ez az angolszás (és orosz lányos) idd magad hóttkokira mozgalom, de ot sem a hányás a cucc, legalábbis a makirészegen fetrengő orosz menedzserlányok fényképezésére érkező japántúristák ritkán kaphatnak lencsevégre rókát, és bepisilés előtt is ösztönszerűen félre tudják húzni a bugyi nyergét.

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.10.12. 13:24:13

„Jobb fej akarok lenni, vicceseket akarok mondani, imponálni akarok a titkárnőnek, ezért vagyok kénytelen inni...” ? -hmmm, érdekes..., az eleje még oké, de, hogy egy részeg pasi vagy nő imponáló lehet, az azért kétlem. Valóban sokan az alkoholból nyernek önbizalmat, de az csak pár órára elég, inkább arra/azzal kéne felhívni magunkra a figyelmet, hogy önmagunkat adjuk, nem hiszem, hogy attól lesz bárki jófej, hogy lehúz egyszerre egy liter vodkát!

nemezisazis 2009.10.12. 13:24:24

ó szóval ez egy női blog.

vagy csak cukorbeteg vagy és irigykedsz.

esetleg olyan vagy hogy még egy közös bebaszás sem dobja meg a társasági életedet.

emberek vagyunk. vagyis állatok, ruhában illedelmesen smúzoló állatok.

akkor mi a gond azzal hogy az ember néha a megkeresett pénzét nem színházra nyaralásra autóra értelmetlen dolgok vásárlására fordítja hanem arra, hogy néha baráti körben egy közösségépítő tevékenység során amikor is mindenki egyre jobban érzi magát és ezzel együtt egyre jobban megkedveli a jelenlévőket kiengedje a szerepkonfliktusok miatt folyamatosan felgyülemlő feszültséget?

nehogy már azért legyen ez baj, mert pár szenteskedő lófaszjózsi/joli nagyon trendi módon kijelenti úgy gondolja és úgy is él, hogy az alkohol rossz, miközben az ember majdnem azóta iszik alkoholt amióta létezik, és gyaníthatóan nem azért van ez így mert az alkohol rossz. az italnak kultúrája van, a kultúra pedig fejlődik. lehet hogy a tizedik sört már nem az íze miatt isszuk meg, de beszélgetünk, jól érezzük magunkat.

persze biztos lehet múzeumlátogatás vagy teaházalás közben is csapatépíteni, kapcsolatot elmélyíteni..
de minek feszengeni, ha lehet úgy is, hogy nem kell figyelned az elkorcsosult társadalmi elvárásokra?

á tökmindegy, meggyőzni úgysem lehet.. 30-40évesen az ember legyen karótnyelt életunt zombi aki mindig makulátlan és amikor pistivel/katával meglátjuk nézzünk össze hogy ez igen! tiszteletreméltó ember!
szánalom..

egyre elfajzottabb ez a világ..

magyar-magyar szótár 2009.10.12. 13:27:24

Igen, berúgni komoly teljesítmény, nézzétek meg az alábbi videót, a legrészegebb a pirospulcsis lány, sőt, és ő tartja magát a legjobban, akik hánynak, azok még kocapiások.
www.youtube.com/watch?v=DryEmFCJLYM

aki pedig tudna oroszul..
Ehhh, mit beszélek, itt még Dovlatovot se olvasnak...

Sherpa_1 2009.10.12. 13:43:47

Az európai kultúra szerves része az alkohol.
Sőt a keresztény kultúráé. Gondoljatok csak az Utolsó Vacsorára. A bor Krisztus vére.
Nálunk Európában illetve a világ azon részein ahol a szőlő megterem, ott a bornak és persze a párlatoknak van hagyomány. Ugyanakkor tiltjuk és mélyen ( ha ha ) elítéljük a kábítószert. Menjünk keletebre.
A mohamedán vallás pl. kifejezetten tiltja az alkoholt, de komoly hagyományi vannak az ópiátoknak. Nézőpont kérdése.

Közöd?? (törölt) 2009.10.12. 13:45:09

@magyar-magyar szótár: ezt honnan veszed? mármint hogy a piros cuccos csaj a legrészegebb és a többi koca?

gabcigirl 2009.10.12. 13:48:12

Sherpa

Najóvammá'! Azért az Utolsó Vacsorán egy maximum koccintás kedvéért ivott egy pohár szeszt meg az alkesz társadalmi kultúrát azért ne vessük már össze! Ez elég primkó így...

don rafael 2009.10.12. 13:51:58

én szeretek inni, mer finom. de nem tartom komoly teljesítménynek valóban. már csak úgy rutinból nyomom.

Ferocious 2009.10.12. 13:54:40

Elmehet a büdös picsába az álszent dumájával a posztoló...

Senkinek semmi köze hozzá, hogy mikor mennyit és mit iszom!

Az antialkoholisták meg a legálszentebb, leg képmutatóbb tetvek a Földön...

Ennyi.

Ferocious 2009.10.12. 13:55:55

Max. egy indokot tudok elfogadni az antialkoholizmusra: komoly egészségügyit...

sako 2009.10.12. 13:58:52

Fura, lehet, hogy csak k nagy mázlim volt világéletemben, de én sose éreztem, hogy ki/lenéznének, nem fogadnának be, vagy ilyesmi, azért, mert nem iszom alkoholt (nem duma, tényleg nem). Pedig a haverjaim általában nem kispályások voltak (P. Mobil, Ossian, Pokolgép, Bill és hasonló koncertekre jártunk), de mindenki azonnal elfogadta, hogy nem iszom, és ennyi.
Ja, hogy közben nekem se jutott eszembe, hogy cseszegessem őket, hogy minek isznak...
Ők a piától dobják fel a talpukat, én meg attól a napi tíz mázsa pörkölttől, amit bevágok, az eredmény ugyanaz.

magyar-magyar szótár 2009.10.12. 13:59:51

@Közöd??: Alkoholista voltam kb 18-22 éves korom között. Erről sem ártana vita-lapot nyitni. Amikor már profi voltam, még anyám se nagyon vette észre, mikor voltam bebaszva. Kb 10 évig tartott lejönnöm a piálásról, tíz éve voltam utoljára részeg, most már elmondhatom, hogy potenciális alkoholista vagyok csak, tehát győzelmet elkönyvelni soha nem lehet. De jó így, és jó lenne, ha sokan, akik a piáláson óccsókis eufóriákat szereznek, rájönének, hogy van tisztán is bldogság. Csak nehéz út, 4 év alatt süllyedtem bele abba, amiből kijönni (ismétlem: hiába nem voltam részeg 10 éve, ez nem győzelem..) .. nehéz.
Sajnos BIZTOS hogy a pirospulcsis a legrészegebb, de nagyon jól tartja magát.. és.. ebből vagyok biztos. Volt olyan munkatársam, akiről csak a főnök meg a legrégebbi dolgozók tudták, hogy részeg, ultizott, sdakkpartikat nyert, autót vezetett 36 órás eszeveszett ivászat után, annyira jól tartotta magát, bicsaklás nélkül beszélt. Az ő hasnyálmirigye is betonból volt, agylágyulásban halt meg, szarrá folyt az agya.

gabcigirl 2009.10.12. 14:00:51

Pilgram

Ja, meg ez a másik kedvencem, amikor a full önpusztító életstílusú emberkék mindig megtalálják hivatkozási alapnak azt az 1000-ből 1 embert, aki a trógeréletmód ellenére sokáig élt, meg azt a fitnesszmániást, aki végül is korán elment, az egészséges életmód ellenére.

Csakhogy az élet nem Hollywood: inkább fordítva történik általában...

Közöd?? (törölt) 2009.10.12. 14:04:35

@magyar-magyar szótár: nem piti:-) sok sikert neked! én meg megint tanultam valami újat!

magyar-magyar szótár 2009.10.12. 14:06:40

@Sherpa_1: A bor egészen más. Mint ahogy a cukorfélék is jelentősen különböznek: Csak a répacukor a "fehér méreg". A bor más, keveset, étkezéshez inni vagy csak úgy, harapni pár nyeletet, két féligtöltött decispohárral. De még a csak borivó alkoholisták is mások, agyilag is, az arculk ugyan lerohad borvirtágosan, de legalább nem hülyülnek el (ez a VALÓDIborivó, tehát nem a noah/delavári vedelő ágazat)
A leggyilkosabb a pálinka-sör és vodka bor vodkasör sörunikum.
Az még semmi, az az alkoholizmus, ami nálunk dúl, az oroszországihoz képest. Már Puskin korában voltak olyan orosz falvak, ahol a 15-16 éves fiúkat adták férjül 20 éves lányokhoz, mert a nők csak a szüléseik után 5-6 évvel kezdték hülyére inni magukat. 20 éves korára egy férfi idiótává itta magát, de addigra nemzett 2-3 gyereket.

Nálunk Hajnóczy "hősi lírája" vitte a nemzedékem a piálásba, én is pózoltam kocsisborral meg "gyógyhatású ásványvízzel"
Dovlatovot kell olvasni, különösen A zóna nagyon kemény, Dovlatov halálra itta magát, de legalább nem ismert könyörületet.

Mert nincsen, senki nem úszhatja meg és a kollégám pusztulása az agylágyulásban: elhihetitek, hogy az a pár szörnyű hónap hosszabb volt neki, mint a 100000 eufóriás pillanat.

Black Birka · http://www.genyatrade.blogter.hu 2009.10.12. 14:09:58

"...mindig a nők miatt rúgunk be..." :)

don rafael 2009.10.12. 14:17:36

@magyar-magyar szótár: azt megkérdezhetem, hogy nálad mit takar az 'alkoholista'? mert szerintem korántsem mindegy, hogy 18-22 éves korodban heti kétszer elmentél este és úgy néztél ki, mint az általad linkelt videón a lányok, vagy mindennap délután kettőkor néztél ki úgy.
amúgy meg riszpekt, hogy lejöttél a dologról, én még nem akarok :)

Da Real Knee Grow 2009.10.12. 14:21:58

@magyar-magyar szótár: mi azaz agylágyulás?
vagy keressek rá a neten?
najó, verseny....

est komor őre. 2009.10.12. 14:39:51

MŐ!

Nézd már a sok buzit, kritizálja a piálást.
Isten bassza rátok az eget, legyetek már FÉRFIAK!

Az eszem megáll ettől a sok kis vakaerék fasztól. Kezdték a vegetáriánizmussal, utána jött a jajjnemdohányzok, most meg belép a jajjnemiszokalkoholt stíl!

MŐ! Bazdmeg gyúrni kell mint állat, tolni a fehérjét, kokszolni ezerrel, nyomni a teknót és lefejelni minden kókadt kis antialkoholista buzeráns lúzert!

FÉRFIAK! HARCOSOKNAK SZÜLETTETEK! AZÉRT VAN TÖKÖTÖK, HOGY ERŐSEK, KEMÉNYEK LEGYETEK!

est komor őre. 2009.10.12. 14:44:40

@nemezisazis:

Ejsze' ecsém keblemre! Apám se mondhatta volna jobban! Sok emós kis légpatkány, hogy menne át rajta a villamos!

est komor őre. 2009.10.12. 14:46:02

@Ferocious:

Gyerebazdmeg vissza, öntsd ki a lelkedet! Kicsit gernyón lököd, te igazad van!

Ferocious 2009.10.12. 14:52:57

@est komor őre.: Ezt már szeretem!

Végre nem egy apácalelkű lúzerrel van dolgom!!

Minden esetben szó nélkül elfogadom és tiszteletben tartom, ha adott szituációban valaki visszautasítja a piát (sofőr, beteg, stb.), DE hányingerem van a sok tejivó álszent lófaszmakkból!!!

A szó a mértéken és a felelősségteljes gondolkodáson van, nem a mocsokgennyrészegségen vagy az anyatejszíváson...

Szerintem.

est komor őre. 2009.10.12. 14:57:41

@Ferocious:

Hogyne, azzal nincs baj. De ez a trendi faszom jajjnemmert leoldja az agyamról a szürkéket stíl, mindenképpen az igazi férfiak kipusztulásához vezet.
Hol van kérem a régi kor, mikor a férfi szomorú lévén, elment a kocsmába, fogott egy cigányt és búját belebőgte a nagy magyar éjszakába, beledanolta, és ebben senki nem állította meg!

A mai szerencsétlen burnyákok virgin mojírtót szopogatnak kínjukban, utána meg nyaldossák az LSD-s bélyeget mint a hülyecsigák. Ehelyet az igazi kemény magyar férfi lenyom négy sör-unikumot, és belebőg a nagy magyar éjszakába, esetleg fog magának valami bajtársat, kimennek a hátsó udvarra, és jól elverik egymást!

Ez az igazi magyar virtus!

Da Real Knee Grow 2009.10.12. 15:04:13

@est komor őre.: ha fékcsíkosa fehér tangám attól még férfi vagyok? eszem húst meg iszom is (citromos radlert szódával)

est komor őre. 2009.10.12. 15:05:29

És a posztíró egyébként hogy meri a szájára venni az unikumot, hogy meri a SZENT MAGYAR italt bármiféle negatív kontexusba tenni!
Hát volt neked anyád?

Ember az unikum a magyar sors, a magyar történelem, a magyar érzelem maga!
Keserűen fanyar, sötéten fenyegető és mégis oly édes, oly zamatos, és a gömb alak a jövőbelátó mágikus erejű varázsgömböt idézi, melyben a magyarság felvirágozása mint örök vágy jelenik meg!
És a kereszt a szent kereszt mint szimbólum szerepel szent mária áldásával kicsiny hazánknak!

Az unikum krisztus vére, amagyar csoda, őseink könnyének íze! Serrel, a szent itallal, a gyöngyöző mámorral, szívünk lelkünk világával, a szent gabona karsztvízből készült italával keverve mágikus italt alkotnak, melyben a nyomorított magyar lélek szárnyakat kap, arcunk kipirosodik, és büszke mellkasunk újra domborodik!

Hogy merészeled eme csodás Isteni kombinációt lebecsmérelni???

est komor őre. 2009.10.12. 15:07:43

@hadada:

citromot serbe? sajnos te mindenképp buzi vagy, vagy ami még rosszabb, egy nő.

A tangát ne említsük. Ha férfiként hordod, szívesen találkozok veled, hogy széjjelroppantsam a koponyád, nőként visoznt illene szarás után megmosnod szent ánuszrózsádat!

Ferocious 2009.10.12. 15:08:20

@est komor őre.: Nagyon a szívemből szoltál!

Ma az a baj, hogy a fiatalok (legyenek férfiak vagy nők) NEM tudnak igazán mulatni. És inkább kitalálnak mindenféle mesterséges baromságot, inkább válasszák az önsanyargatást csupán csak álszentségből mintsem inkább önmagukat adnák és tennék azt amihez igazán kedvük lenne.

Na ezek az emberek az igazi nyomorultak a szememben. Lelki nyomorultak...

Ferocious 2009.10.12. 15:10:26

@hadada: "citromos radlert szódával"

Te komolyan beteg vagy???

Ferocious 2009.10.12. 15:12:27

@magyar-magyar szótár: Valószínűleg nem véletlenül kapta az agylágyulást...

Talán csak a mértéket kellett volna ismernie?

A normális többségi, kultúrált alkoholfogyasztó is mélységesen megveti a saját mocskában fetrengő alkoholista állatot...

Da Real Knee Grow 2009.10.12. 15:15:39

@est komor őre.:
Egy buzi férfi testébe bújt lezbikus nőimmitátor vagyok, aki férfivá szeretné operáltatni magát ebben a prűd világban, de (hím?)kurva lévén, nem tudja megkeresni a pénzt itt Külső Mongóliában: nem túl kifizetődő állás ez.

Te milyen lírai vagy kác! Te lehetnél az Unikum marketinges versírója! Vagy fő publi-cisztája a fedél nélkül magazinnak.

Da Real Knee Grow 2009.10.12. 15:17:29

@Ferocious: te komolyan komolyan veszel minden kommentet? aszittem átivódik a fekete humor. én hibám legközelebb csilaggal jelölöm az idevonatkozó részeket miután *szartam egy kétfejű rétisast.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2009.10.12. 15:26:32

Nekem inkább az volt a nagy megvilágosodás, hogy teljesen mindegy, az illető fiatal vagy öreg, rocker vagy tekknós, jobber vagy baller, ha bebaszott, énekelni leginkább csak az ún. mulatós/magyarnótákat hajlandó, ami az egyik legócskább a giccses, szar zenék közt...
Úgy látszik, ezt valami kollektív tudatalattiba sikerült beleégetni az előző nemzedékeknek...

est komor őre. 2009.10.12. 15:27:55

@hadada:

óbazdmeg, szerencsétlen egyede eme világnak.

Daráltasd be magad kutyatápnak, mindenkinek jobb lesz.

est komor őre. 2009.10.12. 15:34:09

@Daily Shark:

EMBER! Ne kritizáld a magyar kultúrembert!
Elviszlek te fasz egyszer a cimbikkel, igazi kocsmázásra, ahol marika szolgálja fel a felest, folyik a ser, vágni lehet a füstöt, és a jómunkás magyar ember szellemi egysége érződik ki a hónaljszag körül.

Sjnállak, te kis fasz, aki a megadizájnos bangolufsen hangszórók mögül ijedten pislogva várod az óránkénti fél deci viszkit két jéggel szódával, mert dzsokijuing is úgy itta!

Az igazi magyar ember péntek este bemegy a kocsmába, viszi a negyed tepertőt, nájlonzacskóba a sót és paprikát, meg a vágott hagymát, valamint a fél vekni kenyeret, megiszik öt sört kisérővel, és jöhet a vigasság!

Kusturicanéző kis surmók a kurva anyátok, magyarok vagytok, van nekünk csodás lagzilajcsink, bangómargitunk, nem beszélve oly zsenikről mint k.o. pici!

micsoda hangulat tud kerekedni fogalmatok sincs, ti gáztáskás kis bölcsészpondrók!

irigykedjetek!

www.youtube.com/watch?v=KAlplWO8H6Q

Flat Eric / sta press (törölt) 2009.10.12. 15:38:29

@est komor őre.:

Látom össze akarod akasztani a bajszodat az állatvédőkkel.

est komor őre. 2009.10.12. 15:40:42

És tessék, bámuljatok, kis hülye vakarcs goások meg világzenések!

www.youtube.com/watch?v=_OAWEg_z4-k&feature=related

bontókalapács...... http:/ /sportblog.blog.hu 2009.10.12. 15:56:16

Nem a berúgás a nagy szám, hanem másnap kijózanodni... Na aaaz a nehéz.

Da Real Knee Grow 2009.10.12. 15:56:22

@est komor őre.:

JÁÁÁÁÁJ móré ez nágyon kígyó, ez á párátok közt rámix.
Látoltöm á mopil táflonomrá kácisfászom!

Flat Eric / sta press (törölt) 2009.10.12. 16:02:47

@est komor őre.:

A kutyáknak is vannak jogaik, hiszen az ember legősibb segítőtársai. Akármit nem vethetünk eléjük táplálék gyanánt.

est komor őre. 2009.10.12. 16:12:19

@hadada:

látom kis szarosseggű neked bejön a bokorugró!

Ez a magyar virtus! Persze a puhány artmozis intellektüel ebben nem érez semmiféle kultúrérdekességet, mert itt van a szomszédba, neki a szerb cigány hadovája a divat, meg a görög táncház. Na, az még nagy szar ezek a táncházak. Az már tiszta liberális hányinger, Istentelen idióta ifjak lelki posványa!

Da Real Knee Grow 2009.10.12. 16:21:59

@est komor őre.:

nám száros á sággám instálom áxüszök á szűzanyámra! volt egy kis robbánófosásom múlt héjten de ázótá ásátt á áső!

jáj móré táncház, az aztán az igazán kíííííííjgyó! há lánná kis dellám, ágész náp ottán ropnám á görög kígyótáncot, áxüszök!

Flat Eric / sta press (törölt) 2009.10.12. 16:22:36

@Gabenmongya:

Lásd be, ez azért elég túlzó általánosítás volt.
Felénk a nőbe rúgnak bele, majd a tett iránt érzett öröm manifesztálódik egy kiadós ivászatban.

Puncskocka 2009.10.12. 16:29:30

sajnos igaz a fejtegetés... valamiért belénk van kódolva az alkoholizmus... népgenetika

est komor őre. 2009.10.12. 16:41:41

Aki nő miatt iszik az kislány. A nő az igazi férfinak kb. annyi, mint egy új LCD képernyő. Csereszabatos egyendarab, egy ideig jó az új verzió, utána érdemes ápgrédelni.

Hűség, szerelem meg ilyen bóvlik mind női praktikák a férfiak szabadságának eltörlésére, ezeknek kéretik erősen ellentartani!

Da Real Knee Grow 2009.10.12. 16:58:51

@est komor őre.:

Jól mondod szupermóré!

Csajszik igazából mind faszravágyó pundrák. És nem úgy értem a faszravágyót, hogy a nunusába akarja a faszt, hanem fel akarja csatolni és ő akar baszni.
HÁT NEM!!!!
Férfi baszik, így szart ide minket isten vagy dárvin karcsi.
A nők meg menjenek másodpilótának a Gandhi Air-hez káci!!!

est komor őre. 2009.10.12. 17:16:30

@hadada:

nunus bazdmeg, te alja csótány!

milyen nunus az Isten bassza rád az eget???

Pina az !

Az, amit leírsz az emancipáció nevű förmedvény, minden igaz férfi röhejének tárgya. Az emancipált nő férfi akar lenni, ezáltal kiröhögnivaló görcstömeg.

Vannak olyan nők baszki, akikből ömlik a nő, cseppet sem akar férfi lenni, na az végighúzza a pinaszagát a szobán, és az igaz férfi három percig olvadozik!

Kurva anyját minden emancipált divatmajom picsának, éljenek a nőstények!

Pong 2009.10.12. 17:59:28

Najó én megyek inni, miután másnposságomat enyhitették Budapest termálvizei. Így kell ezt csinálni kérem.

MegaBrutal · http://lofaszkapitany.blog.hu 2009.10.12. 23:23:40

Megint kurvajó posztot írál, misbelief! És látod? Elég beírni a címbe, hogy "bebaszni", és máris híres leszel. :D Csodálkoztam is a sok kommenten. Hát igen, ahogy látom rendesen idesereglett az aljanép is - no comment.

A piálós sztorikat meg én sem értem, hogy miért kell hőstörténetekként felfogni, amikor ponthogy kurvára nem azok. Én is szeretem az alkoholt, de nem szoktam hetente bebaszni, de ha esetleg mégis sikerül bebasznom, rohadtul nem vagyok rá büszke.

Gyakorlatilag ez a hallgasd-milyen-faszán-bebasztam dolog is annak a mértéke, hogy mennyi gyökér zombicsimpánz ember van. Utálom őket. :( De nem is ragoznám tovább, csak magamat ismételném 500. alkalommal is.

est komor őre. 2009.10.13. 05:46:27

@MegaBrutal:

Óbazdmeg te szánalmas fasz féreg. Te biztos a kotont is remegő kézzel húzod fel közben Kant normáit mormolva.

magyar-magyar szótár 2009.10.13. 07:02:26

@don rafael: Úgy, ahogy a videón az ülő csaj, meg az elmászkálóbukós, 16 éves koromban néztem ki. Profi piás tartja magát, mint a pirospulcsis.,. 20 éves koromban heti 1-2 nap nem voltam részeg. ÉS itt a részegség az akkori saját fogalmaim szerint. REészeg voltam, de jóformán senki nem látta rajtam. Megtanultam befelé szedni a levegőt, meg huzatiránynak szembeállva beszélni a főnökömmel meg ilyesmi, befelészedve a levegőt... Sőt, a profit a túl jó artikulációjáról is megismerni. Elájulás előtt logikusan cselekszik, mert a tudata kettéhasad és a belsőtudat színjózan marad, ez a legveszedelmesebb fázis, színjózanon látni a tökrészeg korpuszt...
Ismertem jópár alkoholistát, aki azt mondta, CSAK az a részeg, aki hány. Én már ritkán hánytam. Van alkoholista (Koós János) aki balesetmentesen vezetett kokirészegen 1millió km-t, még teherautósofőrt is ismertem. Egy haverom kaszkadőrmutatványokat is csinált részegen, jól, hiba és balesetmentesen vezetett, ennek is van tudományos tálalása, éppen Zacher is beszélt erről, mennyire relatív az alkoholos befolyásoltság, egy profi alkoholista részegen veszélytelenebb, mint egy alkalmi ivó egy sör után.
Ésígytovább.

IndaMuncher 2009.10.13. 14:26:10

@misbelief: Ez LOL!
Egyébként szívesen olvasnék egy olyan tévhitet eloszlató posztot is, amelyben végleg bebizonyosodik, hogy a külföldi pasik/csajok semmivel sem jobbak a velünk azonos nemzetüeknél, és hülye aki bedől nekik. Szívesen be is segítek. :)

boogieee · http://www.pallas70.hu/logisztikai-ugyintezo.php 2009.10.13. 15:41:29

Pár évvel ezelőtt még alkalomadtán fiúkat megszégyenítő módon vedeltem, aztán egyszer csak elég lett, és azóta, kb, 4-5 éve szinte semmi, max.ünnepnapokon egy pohárkával. fiatalság , bohóság, kinövi az ember!

sorica123 (törölt) 2009.10.13. 20:39:30

@F.house: hát piaszempontból kábé ugyanolyan arányban hülyék, mint a tök. Sőt egyik ismerősöm volt recepciós, és jött hozzájuk egy észt csoport, tizenéves diákok plusz tanáraik. Az észt világnak egyik fontos eleme a szesz, részben, mert hosszú ideig a szeszkereskedelem és -csempészet jelentette az ország megélhetését. Na ez a csoport hozta a formát, arra mentek, hogy olyanok legyenek, mint az albán szamár, a tanárok is, mindenki. Amint fel tudtak állni, ügettek vissza a kocsmába...
@boogieee: ez a normális. Az, hogy van egy vedelős korszak, még egészen belefér, tapasztalatgyűjtésnek mondjuk nem rossz, de épp kihagyható. A poszt, ha jól értem, inkább az élethosszig inni meg nem tanuló, kizárólag rosszullétig ivó emberekről szól, akik még büszkék is rá, hogy hú, de be tudnak ők baszni.

andie 2009.10.14. 08:58:23

244 komment?
Nem olvasom el.
Gratula. :-)

GutBesserWasser · http://blog.gutbesserwasser.com 2009.12.21. 17:17:36

Én se olvastam mindet, sőt.

@drhb (2009.10.12. 11:57:16): kutya fülét. Akkor inkább kimaradok az ún. társaságból. A munkahelynek úgyis elsősorban az a lényege, hogy az ember elvégezze a feladatát, az egyetemre meg elvileg tanulni járunk...
Meg aztán lehet csalni is egy kicsit: egy gimis osztálykiránduláson figyelgettem a csokilikőr fogyását, és amikor sejthető volt, hogy kb. egy felesnyi lapul az üveg alján, határozott mozdulattal az üveg után nyúltam, és mint jómunkásember a sört... Komoly tapsot kaptam érte. :P (Áldott legyen a sötét üveg alkotója. :))

@MegaBrutal: már megint egyetértünk. (Annyiban vagyok más, hogy én nem is szeretem az alkoholos italokat, de az ebből a szempontból lényegtelen.)

TROLL 2010.10.25. 09:39:33

Kicsit későn akadtam erre a posztra. Bizonnyal igazad van, változnak az idők, sok száz év után mostantól komoly ember ilyen verseket sem ír:

In taberna quando sumus

In taberna quando sumus
non curamus quid sit humus,
sed ad ludum properamus,
cui semper insudamus.
Quid agatur in taberna
ubi nummus est pincerna,
hoc est opus ut queratur,
si quid loquar, audiatur.

Hoc est opus ut queratur,
si quid loquar, audiatur.

Quidam ludunt, quidam bibunt,
quidam indiscrete vivunt.
Sed in ludo qui morantur,
ex his quidam denudantur
quidam ibi vestiuntur,
quidam saccis induuntur.
Ibi nullus timet mortem
sed pro Baccho mittunt sortem:

Ibi nullus timet mortem
sed pro Baccho mittunt sortem:

Primo pro nummata vini,
ex hac bibunt libertini;
semel bibunt pro captivis,
post hec bibunt ter pro vivis,
quater pro Christianis cunctis
quinquies pro fidelibus defunctis,
sexies pro sororibus vanis,
septies pro militibus silvanis.

Octies pro fratribus perversis,
nonies pro monachis dispersis,
decies pro navigantibus,
undecies pro discordaniibus,
duodecies pro penitentibus,
tredecies pro iter agentibus.
Tam pro papa quam pro rege
bibunt omnes sine lege.

Bibit hera, bibit herus,
bibit miles, bibit clerus,
bibit ille, bibit illa,
bibit servis cum ancilla,
bibit velox, bibit piger,
bibit albus, bibit niger,
bibit constans, bibit vagus,
bibit rudis, bibit magnus.

Bibit pauper et egrotus,
bibit exul et ignotus,
bibit puer, bibit canus,
bibit presul et decanus,
bibit soror, bibit frater,
bibit anus, bibit mater,
bibit ista, bibit ille,
bibunt centum, bibunt mille.

Parum sexcente nummate
durant, cum immoderate
bibunt omnes sine meta.
Quamvis bibant mente leta,
sic nos rodunt omnes gentes
et sic erimus egentes.
Qui nos rodunt confundantur
et cum iustis non scribantur.

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.10.25. 21:07:03

@TROLL: egy kukkot nem értek, a Googleba meg nincs kedvem beütni - nyilván valami magasröptű értekezés, Hamvas Bélát is benyomhattál volna. De látatlanban is kötve hiszem, hogy a sugárhányást magasztalja.

Szóval meg lehet mindent ideologizálni, de a tényen nem változtat... :-/
süti beállítások módosítása