HTML

Tévhitek blogja

A kendőzetlen igazság bosszantó tévhitekről, téveszmékről...

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Friss topikok

Linkblog

HTML

Tévhit #39: A megélhetési celebeket gyűlölni kell

2009.12.14. 07:25 :: misbelief

Azt hiszem, nem kell sok szót vesztegetnem annak a jelenségnek a bemutatására, miszerint a bulvármédia által felkapott, sztárolt és unásig nyomatott ún. celebek évek óta a hétköznapi emberek céltábláját képezik, közutálatnak örvendnek. Ha beleolvasunk különböző internetes fórumokba, blogokba, megállapíthatjuk, hogy az esetek jelentős hányadában nem puszta megvetésről van szó - a kommentelők többségét fűtik az indulatok és a gyűlölet. Megkockáztatom, hogy vannak emberek, akik ismeretlenül is jobban utálják Hajdú Pétert vagy Molnár Anikót, mint a saját utcájukban lakó - a társadalom számára valóban káros - tetovált kopasz tahót.

Természetesen lehet azt rosszallni, hogy a szóban forgó, ha kell, ha nem csapból is folyó sztárok zöme nem közvetít értéket, rossz példaképet jelent a fiataloknak, azonban meg kell érteni az ő helyzetüket is! Sokáig én sem értettem, mi hajtja ezeket az embereket, de aztán a saját bőrömön megtapasztalhattam:

A blogom 4 hónappal ezelőtti indulását követő első hetekben gyakorlatilag én voltam az egyetlen olvasóm, mígnem aztán egy szürke októberi hétfőn rám mosolygott a szerencse és bebaszós posztommal legnagyobb meglepetésemre index-címlapra kerültem. Mivel sokakkal ellentétben én férfiasan bevallom, hogy nem magamnak és a fióknak írogatok, az aznapi több ezer olvasót és több mint 200 kommentet hatalmas sikernek könyveltem el. Természetesen meg voltam győződve, hogy ez sosem fog megismétlődni, de 1,5 hétre rá hosszú hétvégés posztomat ismét a címlapon találtam! Ezt követően felgyorsultak az események - a következő hetekben szinte bármit írtam (egész szarokat is), az hosszabb-rövidebb időre címlapra került, tódultak a látogatók és a hozzászólások. Műfenyős posztommal saját rekordot döntöttem. Bevallom őszintén, ekkorra már elszálltam magamtól: elhagytam a családomat, a legmenőbb partik állandó résztvevőjévé váltam, szórtam a pénzt nőkre, alkoholra, drogokra. Élveztem a hirtelen jött népszerűséget, egyáltalán nem volt terhes, amikor az utcán leszólítottak, hogy mondjak egy TÉVHITet! (Amúgy több igazoltatásnál is ez mentett meg)

A garantált-címlapos blogok elit klubjába tartoztam, Modor Tibiék pezsgőt küldtek az asztalomhoz, de aztán december elején egyszer csak elszakadt valami... Utolsó négy posztomnak híre-hamva nem volt a címlapon, látogatottságom visszaesett (napi 600 ezerre), egyik szponzorom visszavette a matricázott Smart-ot, már csak leghűségesebb olvasóim tartanak ki mellettem! Biztos kiégtem vagy valami. Azóta bármit írok, remegő kézzel publikálom, remélve, hogy "talán ez, talán most megtöri a jeget!".

Na, hát valahogy így lehet ezzel például Molnár Anikó is, hiszen aki már egyszer ráérzett a sztárság ízére, az utána egyszerűen nem tud hétköznapi életet élni. Miért fáj az nekünk, hogy hetente kétszer bejelentkezik a Blikknél és a Fókusznál valami „érdekes” sztorival, ahelyett, hogy egy szoláriumszalonban robotolna?! Meggyőződésem, hogy nem is elsősorban a pénz miatt csinálja, nem a munkaundor mozgatja, egyszerűen csak a köztudatban akar maradni, minden áron! Ami engem illet, legalább 20 e-mailt írtam már a Hal a Tortán szerkesztőségének, de egyelőre válaszra sem méltatnak... :(

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tevhit.blog.hu/api/trackback/id/tr651595154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rasko (törölt) 2009.12.14. 07:49:28

No para, olvassuk mi ezt :)
Ami meg a celebeket illeti, és a gyűlöletüket: egyrészt ott van az irigység. Mármint az a fajtája, amikor irigykedünk, de azért mi nem vállalnánk be. Másrészt a média esélyt SEM ad rá, hogy szeressük őket, vagy azonosuljunk velük. Ők a bohócok.

Törcsi:Got_som'_weed? 2009.12.14. 08:04:56

Ebben a barátias, családias országban a gyűlölhetőség egy jól eladható áru. Sokan élnek ebből. Pl. Kozsó is, aki annyira szerethető szeretne lenni látszólag, h az már undorító, de ebből jól megél ő is.

The Green Manalishi (törölt) 2009.12.14. 09:04:03

Nem gyűlöletről van szó - legalábbis részemről - hanem hasonló jelenségről, mint amit a pincénkben randalírozó patkányokkal kapcsolatban érzek.
Tudomásul kell venni, hogy vannak, elég undorító, kártékony állatok, teljesen és véglegesen nem lehet megszabadulni tőlük. Nem gyűlölöm őket - nekik az a dolguk, hogy mindent felzabáljanak - de szívesebben venném, ha sosem látom a fajtájukat (bár a teremtőnek nyilván van/volt velük valami kifürkészhetetlen célja).
Az egyetlen jelentős különbség, hogy (sajnos) csak a patkányokat lehet méreggel ritkítani, a celebek esetében ez törvénybe ütköző.
Az önirónia pedig remek... vagy ez halálkomoly, kaptál Smartot is?!? :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.12.14. 10:17:25

Tiltakozom, én az elejétől fogva olvaslak, és a hivatkozást is rég kitettem volna, ha nem kerülsz címlapra :) link így is lesz persze, csak még nincs kész a kapcsolódó poszt.

Na ehhez annyit tennék hozzá, hogy aki felvállalja ezt a szerepet a megélhetés kedvéért, azt szinte becsülöm érte. Nem ők a gyűlöletesek, hanem a sok paraszt, akit ez érdekel. De én mivel MODOROS vagyok, ezért megint büszkén bevallom, hogy NINCS TÉVÉM :)))

spinneli 2009.12.14. 11:08:21

azon gondolkodom, hogy mi a közhelyesebb, ha a celebeket utáljuk és fikázzuk, vagy ha azokat, akik nyomon követik őket?
:)

Bigskorpio 2009.12.14. 11:28:19

No para – lupara. A törzsközönség figyel és csendben sztárol továbbra is.
Miért írtál e-maileket? Már a hal a tortán van, ketten nem fértek rá!
(Szerintem ez volt az egyik legjobb poszt.)
Bigskorpio

Rebelde 2009.12.14. 16:37:27

ez tök jó volt:)))

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2009.12.14. 18:27:03

Én nem utálom a celebeket. De ők se sírjanak ha zaklatják őket, mert ők abból élnek hogy az életüket a média szemei előtt élik le. Ugye régi mondás, hogy aki kurvának áll, ne csodálkozzon ha basszák...

Neked egy szaros ki smarttal kiszúrták a szemed? :-)

Ja és ki a tököm az a Molnár Anikó?

2009.12.15. 17:53:19

szerintem a megélhetési celebek a mesterséges túlértékeltség állapotban vannak, és ha ez minden amit fel tud mutatni - semmi egyéb értéket nem hordoz -, akkor tényleg ettől függ az élete.

ilyen címlap boostolást én is megéltem, sztem jófejség a zindextől, mert így elég sokan megismernek, akikből aztán lesznek törzsolvasók is, ami jó. de - visszatérve a celebes hasonlatra - elég gáz lenne, ha a címlap lenne a cél és nem az, hogy jó posztokat gyártson az ember, meg hogy jókat mulasson a rendszeres kommentelőivel!

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2009.12.17. 22:40:50

@Gibbons: persze-persze, szerintem is jófejség tőlük. ;)

2009.12.18. 09:38:49

@misbelief: igen, és innen üzenném a zindex blogketrec szerkesztőinek, hogy szerintem jobbfejség, mint amennyire @misbelief kolléga jófejségnek tartja ;))

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2009.12.18. 14:42:51

@Gibbons: ezt kötve hiszem, továbbá ezúton szeretnék a blogketrec szerkesztőinek békés, boldog, szeretetteljes, áhítattal teli karácsonyi ünnepeket, valamit sikerekben gazdag, boldog új évet kívánni!

2009.12.18. 19:51:35

@misbelief: :DDDD

remélem harcos ateisták és az "áhitattal teljes" kifejezésen kiakadnak ;)))

respecta /01 2009.12.18. 20:40:09

Ez (is)tetszett!
Arról nem tehetek, ha nem tudok egy témához hozzászólni (és inkább a csendesek táborát erősítem). Olvasni úgyis szeretek.
Mázlimnak tartom, amikor véletlenül megláttalak kiemelve, ott kint, elől, a celebek helyén. :-)

brokerceg 2009.12.31. 00:04:40

Molnár Anikó osztó a Miami poker clubban
süti beállítások módosítása